Kotorvaroška Dolina

Obilježavanje Svih Svetih u našim župama

Datum: 8.11.2019.


posjećenost na svim grobljimaNaše tri župe Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci imaju 18 grobalja.
U župi Kotor Varoš imamo groblja : Čepak, Slatina, Duratovci, Bilice, Zabrđe, Rokovo, Bašćina i Šibovi - Novo Selo .
U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Sokoline imamo slijedeća groblja: u Sokolinama, Jakotini,  Zagrađu i Viševicama.
U Vrbanjcima imamo groblja: Luke, Orahova, Draguljići, Rujevica, Postolje i Plitska.
Ove godine imali smo svete mise na svim grobljima u župama. Najveći broj vjernika okupio se na groblju Zabrđe a najmanji u Zagrađu (njih osmoro).
Naravno bilo je onih koji su bili na misama na više groblja, ali je bilo i onih koji zbog svojih zauzetosti nisu mogli sudjelovati na svetim misama a obišli su svoja groblja i pomolili se za svoje pokojne.
Gospodin nas je uistinu obdario lijepim vremenom uz te dana. Također, većina naših groblja je bila lijepo uređena i očišćena pa se ovom prigodom zahvaljujemo svima onima koji se brinu o tome.
Lijepo je bilo vidjeti mnoštvo vjernika koji su došli upalitisvijeću svojim najdražim. Prevalili su stotine i stotine kilometara ali su došli. Ljudi često odlaze na groblja, neki više neki manje puta.
 Na Svi Svete je to nekako drugačije, nekako svečanije, ne možemo reći tužnije ali je to poseban dan kada se sjećamo svojih najmilijih i kad smo nekako povezani s njima. Molili smo za naše pokojne, palili svijeće i slušali svetu misu.
Viki

 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 131.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 27.9.2022. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 130.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Datum: 31.5.2022. Pregledaj PDF

Anketa

Što očekuješ od Crkve?

Slika tjedna

facebook_1662637827229_6973608489301647987