Kotorvaroška Dolina

Misa kod Bašćinske špilje

Datum: 8.10.2018.


Bašćina


Spomen-obilježje Bašćinska špilja odlaska i nade u povratak u selu Bašćina u Kotor Varošu u BiH, jedno je od mjesta odakle su kotorvaroški Hrvati 17. listopada godine 1992. morali krenuti u masovno progonstvo zajedno s muslimanima, Bošnjacima. Ljudi, žene i djeca nakrcani su u 36 autobusa i odvezeni prema Travniku.
Kod spomenute špilje je u subotu, 6. listopada, obilježena 26. obljetnica srpske agresije na Hrvate i vjernike župa kotorvaroške doline i na njihov odlazak u progonstvo. Koncelebrirano euharistijsko slavlje za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje II. svjetskog rata i poraća - 557 i Domovinskog rata - 170, za prognane  ali i za one koji žive u Kotor Varošu predvodio je fra Drago Bojić uz koncelebraciju fra Zorana Mandić, fra Jure Tokalića i fra Jure Stipića svećenika  kotorvaroškog kraja.
Bila je to i Misa zahvalnica Bogu za dar slobode i mira koji su omogućili obilježavanje ove obljetnice.
Nakon svete mise već po ustaljenoj tradiciji Bašćinci  i to Ekipa kod Kipa pozvali su sve prisutne na ručak. Od kako se slavi sve misa kod špilje Ekipa kod Kipa organizira za sve prisutne  iće i piće a okupi se više stotina vjernika.
Viki 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807