Kotorvaroška Dolina

Krštenje blizanki u obitelji Jelušić

Datum: 24.4.2017.


Sesvetska Sopnica/Zagreb
 


Jako Jelušić (46) i njegova supruga Ana (42), krstili su na uskrsni ponedjeljak, 17. travnja ove godine svoje djevojčice blizanke Katarinu Terezu i Mariju Zvonimiru u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, a krstio ih je sopnički župni vikar fra Stipo Karajica, u zajedništvu s župnikom u Dobrinji kod Sarajeva fra Perom Karajicom, rođakom i prijateljem obitelji. Kume malih blizanki, a time i prvi svjedoci vjere, duhovni i materijalni skrbnici bile su Leopolda Ivić i Dragica Bikić.

Krštenje je bilo prekrasno i svečano organizirano. Puno ljudi, rodbine, prijatelja i uzvanika, posebno djece, a njih su dvije cijelo vrijeme gledale što se oko njih događa. Nazočnima je ovo obnova krštenja, a za njih dvije je pravo krštenje – rekao je fra Stipo i naglasio da je vjera silna duhovna čovjekova snaga, darovana od Boga, učvršćena po apostolu Tomi, kojom su roditelji Jelušić - upravo jer su vjerovali životu, postali su čudotvorci, darovali nam dvoje djece. Pozvao je na molitvu za dar vjere, osobito mladim ljudima i obiteljima, da u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svijetu pobijedi život.

Ponosni roditelji posebno su bili sretni jer su njihove djevojčice krštene u ozračju Uskrsa, najvažnije i najveće svetkovine u kršćana. Na krštenju se okupilo oko 250 uzvanika koji su slavlje poslije nastavili u restoranu Bunčić u Dugom Selu, gdje je radost zbog sakramenta krštenja potrajala do kasnih popodnevnih sati, uz pripremljen bogat meni.

Jako i Ana njegova supruga, veoma angažirani roditelji kako u ljudskom i poslovnom smislu, tako još više u vjersko-karitativnom životu, rođenjem kćerkica postali su najmlađi kotorvaroški roditelji. Djevojčice su rođene 24. studenoga 2016. godine u Leobenu u Austriji. Jako i Ana doznali su sretnu vijest da će postati roditelji, i to blizanki, u 20. godini braka.

Ispred župnih zajednica rođenja, življenja i krštenja čestitamo roditeljima, a malim krštenicama Katarini Terezi i Mariji Zvonimiri želimo svaki duhovni i tjelesni napredak i zdravlje i obilje Božjeg blagoslova.

 

                                                                   Marija Zeba

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005