Kotorvaroška Dolina

Krizma u Vrbanjcima

Datum: 30.5.2022.


Svi krizmanici su iz župe Vrbanjci

U subotu 28.svibnja, šestoro krizmanika, nakon priprave primili su sakrament sv. Krizme. Krizmanici :Pero, Juro i Ivana Marić, Marko i Mirjana Bjelobrk i Tomislav Piličić svi iz župe Vrbanjci.
Sveto misno slavlje predvodio je msgr Franjo Komarica. banjalučki biskup uz koncelebraciju župnika Fra Zorana Mandića, fra Ante Šimunovića, fra Petra Karajice i vlč. Marka Vidovića.
Nakon pozdravnih riječi koje je župnik uputio biskupu Franji i prisutnima, pozdrave su izrekli i krizmanici koji su istaknuli kako će, unatoč čestim pojavama udaljavanja mladih od Crkve nakon primanja sv. krizme, nastojati surađivati s Duhom Svetim i njegovim darovima kako bi služili Bogu i narodu.
U prepunoj crkvi biskup Franjo je nazočnima protumačio nedjeljna čitanja, te je ohrabrio krizmanike, njihove roditelje I kumove. Naglasio kako je dan sv. krizme jedinstven i neponovljiv. "On je sedmerostruki dar, samo jednom u životu se prima, s pečatom dara Duha Svetoga", dodao je banjolučki biskup.
Osvrćući se na nedjeljno evanđelje u kojem Isusu zapovijeda učenicima da se međusobno ljube, naglasio je kako je ljubav jedini prepoznatljiv kršćanski znak u svijetu. "Ljubav prema Bogu i bližnjima. Biti kršćanin znači biti svjedok Božje ljubavi u svijetu. Od kršćana se traži da svjedoče Božje riječi, istinu i ljubav. To je jedini način da naši suvremenici preko nas danas Isusa susretnu u živo, licem u lice", zaključio je mons. Franjo Komarica.
Također svima nam je posvjestio da se naša vjera u kotorvaroškom kraju ispovijeda više od 15 stoljeća.
Uslijedila je, potom, ispovijest vjere te podjeljivanje sv. krizme.
Nakon euharistijskog slavlja, druženje je nastavljeno u župi i u kućama krizmanika.
Fra Zoran Mandić
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654