Kotorvaroška Dolina

Hodočašće u Rim

Datum: 27.4.2015.


Prvo hodočašće u Rim, Asiz, Monteccasino i Padovu
 
Dvije župe zagrebačke nadbiskupije Kašina i Sesvetska Sopnica su u suradnji s putničkom agencijom Smisao života zajednički organizirale prvo zahvalno hodočašće u Rim koje je započelo je u nedjelju, 12. travnja 2015. navečer pa do subote poslije podne 18. travnja kada su se hodočasnici sretno i zadovoljni vratili svojim kućama.
Ovim hodočašćem vjernici ovih dviju župa željeli su zahvaliti za sve milosti koje su kao vjernici župa i kao članovi obitelji primili od Boga po zagovoru Svih svetaca.
Zajedništvu hodočasnika ovih dviju župa pridružila se skupina hodočasnika rodom iz župe Kotor Varoš u Bosni i Hercegovini.
U srijedu, 15. travnja 2015. smo sudjelovali na općoj audijenciji, na veličanstvenom Trgu Svetog Petra koju tradicionalno održava Sveti Otac srijedom, zatim posjetili i molili na grobovima Prvaka Apostolskih Svetog Petra i Pavla u najveličanstvenijoj Bazilici Rima i svijeta.
Uz ovo nabrojeno, vidjeli smo ostatke Staroga Carskoga Rima kao i veličanstvene kulturno – povijesno i vjerske objekte, trgove i bazilike Vječnoga Grada te uz put razgledali Asiz, Montecassino i Padovu.
Na završetku hodočašća po Italiji u kapelici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi slavili smo zajedno s drugim hodočasnicima, pristiglima iz Hrvatske i inozemstva u molitvi Svetu misu i na taj način povjerili sve hodočasnike, njihove obitelji i domovinu Hrvatsku zagovoru i zaštiti sv. Leopolda Bogdana Mandića. U Rimu, Asizu, Padovi, kao i na svim drugim točkama hodočašća dvojica svećenika vlč. Matija Pavlaković i fra Stipo Karajica su svakodnevnim slavljima Svetih misa, služenjem i pjesmom stvorili su nam snažno duhovno ozračje koje je pomoglo usvojiti sve dragocjene poruke mjesta koja su pohodili i dublje se povezati s Isusom Kristom po primjeru i zagovoru njegove Majke Marije, sv. Franje Asiškog i sv. Antuna Padovanskog. Povratak u domovinu vodio je hodočasnike preko Slovenije, kada su hodočasnici u poslije podnevnim satima 18. travnja stigli u svoje matične župe Kašinu i Sesvetsku Sopnicu, noseći sa sobom snažne dojmove dobivene na ovim povijesnim tragovima kršćanske vjere i kulture.
 
                                                                                                                 Petra Pranjić
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004