Kotorvaroška Dolina

Hodočašće sv. Ivi

Datum: 6.6.2016.


Prisutnost hodočasničkog križa, molitva krunice i pobožnost  Puta križa uz privatne molitve i zavjete daje puni smisao našem hodočašću.
 

Kao i zadnjih godina i ove godine plan hodočašća sv. Ivi u Podmilačje je sličan. Za pješake hodočasnike iz Kotor Varoša plan je slijedeći: Okupljanje ispred župne crkve u Kotor Varošu 22. lipnja. 2016.  u 8.00 i polazak nakon blagoslova hodočasnika. Prva veća pauza je kod „Gospe Sokoljske“, sv. Misa i nastavak puta prema Podmilačju. Prisutnost hodočasničkog križa, molitva krunice i pobožnost  Puta križa uz privatne molitve i zavjete daje puni smisao našem hodočašću. Također, zadnjih godina prisutna je i akcija hodočasničkoga dara što daje još jednu novu dimenziju našem hodočašćenju. Preporučujem to i ove godine a nakanu je najbolje na licu mjesta dogovoriti. Pozivam one koji su spremni i dalje uključiti se u organizaciju da se jave u župni ured. Pokušat ćemo i ove godine prevesti vaše vreće za spavanje da Ugra i Podmilačja. Smatram da nije ni potrebno posebno pozivati na ozbiljnost i skrušenost.
Na sami dan sv. Ive, 24. lipnja iz Kotor Varoša vozit će jedan autobus. Oni koji iz Kotor Varoškoga kraja žele ići autobusom trebaju se prijaviti u župnome uredu. Ako netko ne može platiti (15KM) neka se svejedno upiše jer imamo donatora koji će to platiti. Oni koji budu išli pješice a nemaju privatni prijevoz nazad u Kotor Varoš imat će mjesto u autobusu, ali se trebaju javiti da znaju gdje se nalazi autobus i kada se vraća. Uvijek budite u vezi s vođama puta.
Ako nešto i ne bude po našima željama i očekivanjima, pa i svoje frustracije i to prikažimo kao svoju žrtvu Bogu, jer hodočašće nije izlet ili neka druga vrsta avanture. Neka nas sve prati zagovor i pomoć sv. Ive!
  Fra Anto
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Što vam predstavlja Uskrs?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151