Kotorvaroška Dolina

Hodočašće sv. Ivi u Podmilačje

Datum: 25.6.2024.


tradicija hodočašća

Postala je tradicija da iz naše župe mnogi vjernici idu pješice. Tako je bilo i ove godine, 22. 6.2024. godine  u župnoj crkvu skupina hodočasnika od najmlađih do najstarijih, njih preko 300 krenulo je u ranim jutarnjim satima put Podmilačja. Bblagoslovio ih je fra Tomislav Sretinović, župnik župe Sanski most, a predvodio fra Zoran Mandić, župnik župe Kotor Varoš i Stipo Vidić - Efan.
Nakon molitve i blagoslova u župnoj crkvi u Kotor Varošu, hodočasnici su krenuli prema Sokolinama, gdje je sokoljski  župnik fra Juro Aščić predvodio sv. misu za njih. Ove godine hodočasnike je pratilo i jako sunce a  drugi dan kiša  ali vjerni svojim zavjetima koje su nosili nije im smetala te su bez problema stigli u Podmilačje.
Hodočašće samo po sebi podrazumijeva, mir, pokoru i molitvu. Na putu prema Podmilačju, hodočasnici su molili krunicu sv. Ive i Gospinu; te se uz ispit savjesti pripremili za svetu ispovijed. Bilo je i smijeha.
Ovom prigodom zahvaljujemo SIM Tehnik, g-dinu Ivi Mariću i Burdušu, firmi Denal, Pravoslavnoj crkvi u Živinicama, fra Juri Tokaliću i  načelniku Dobratića  i mnogim drugima koji su na bilo koji način pomogli i dočekali hodočasnike sa hranom i  osvježenjem
 Zahvaljujemo i g dinu Marjanu Martinović i njegovoj obitelji na dočeku i okrepi, kava je bila izvrsna.
Hodočasnike je dočekao fra Nikica Vujica i Nikola Topić. Fra Nikica je blagoslovio hodočasnike. Hodočasnički križ je predan fra Nikici za koji se nadamo da će ga  vratiti hodočasnici podmilačkog kraja koji će hodočastiti Gospi u Sokoline.
 
Fra Zoran Mandić Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831