Kotorvaroška Dolina

Hodočašće sv, Ivi

Datum: 27.5.2020.


Dragi hodočasnici sv. Ivi u Podmilačje!

I ove godine  spremamo se korakom hodočastiti Sv. Ivi u Podmilačje. Krenut ćemo uz Božju pomoć i zagovor sv. Ive 22. lipnja. Okupljanje je u kotorvaroškoj župnoj crkvi, te blagoslov hodočasnika u 8 sati ujutro odakle krećemo put Sokolina gdje će biti prva prva pauza i slavit ćemo svetu Misu. Kao i ranije pravit ćemo pauze na određenim mjestima gdje ćemo moliti određene molitve (Put križa itd).
Naravno, ne mora se ni napominjati da se nose samo nužne stvari na put, ponijeti maske, da se posebno obuća pripremi i prilagodi nogama, a najvažnije je da idemo na ovo hodočašće s punom sviješću – da znamo zašto idemo. Također, budimo spremni pomoći onima koji su slabiji ili imaju bilo kakvih problema. Ako promašimo potrebita pomoći promašili smo cilj. Zapamtimo da hodočašće nije ispit naše tjelesne kondicije i spremnosti nego ispit naše vjere.
Zato, dragi hodočasnici, pripremimo svoja tijela i duše za ovogodišnje hodočašće Svetom Ivi, ponesimo u svojim srcima svoje zavjete i zagovor Svetog Ive i Božja pomoć neće izostati.

fra Zoran Mandić
 
 

 

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005