Kotorvaroška Dolina

Framaši Sesvetske Sopnice

Datum: 26.6.2019.


Framaši sedmi put dali obećanje življenja Evanđelja po primjeru svetog Franje
 U nedjelju, 16. lipnja ove godine dala sam obećanje da ću slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje te da ću svojim životom biti osoba u kojoj će moja braća i sestre moći prepoznati Isusa Krista.
Obećanje je dalo nas 27 braće i sestara u sopničkoj Frami, sedmi put od osnutka bratstva, pod svečanom misom u 18 sati, vođeni geslom “Duh istine upućivat će vas u svu istinu” (usp. Iv 16,13).
Euharistiju je predvodio fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame Bosne i Hercegovine i povjerenik za Framu Provincije Svetog Križa – Bosne Srebrene. Pjesmom ga je uveličao Zbor Anima Una.
U početku mi je bilo teško bilo što obećati jer sam bila nesigurna i smatrala sam da neću moći ispuniti dano obećanje. Kasnije sam, razmišljajući i odlazeći na susrete, shvatila da to nije nešto što ne bih mogla živjeti i da postoji neki razlog koji me gura k tome da po prvi puta kažem u Frami “Evo me!”.
Kad smo došli u crkvu i kada sam trebala izreći svoje ime, shvatila sam da ću time potvrditi svoje obećanje i da je moja sama prisutnost u cijeloj Frami dar Božji. Sve mi je djelovalo zanimljivo kroz sam taj čin, ponajviše zbog toga što je veliki broj mladih odlučio da će 365 dana služiti Kristu i tako uživati u Njegovu blagoslovu.
Znam da sam ovim obećanjem također dobila zadatak življenja Evanđelja, stoga ću nastojati što više čitati Bibliju i osluškivati što mi Bog želi reći. Uza sve to, odlučila sam da želim u daljnjem životu odrastati uz primjer svetog Franje kako bih mogla u potpunosti slijediti Isusa Krista kako bih se neprestano vraćala moliti izvoru svega dobra i života te kako bih neprestano mogla osjećati slobodu u Njemu.
Želim da, pomoću Frame, u meni živi želja za borbom protiv zla, za potrebom da nekome pomognem te nastavi rasti nada u Božju pomoć.
Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji misnoga slavlja i onoga poslije, kad smo se okrijepili i zabavili u našemu mjesnom domu, pogotovo braći i sestrama iz drugih mjesnih bratstava Frame!
Nakon duhovne obnove u župi Svih Svetih u Sesvetama 8. lipnja, tijekom koje je u naše bratstvo primljeno troje novih članova, te obećanja, framašku godinu zaključili smo izbornom skupštinom na kojoj je izabrano vijeće koje će služiti bratstvu u sljedećih godinu dana:
predsjednica: Marija Radoš
potpredsjednik: Mirko Bilanović
voditeljica formacije: Katarina Grbavac
tajnica: Klara Obradović
blagajnik: Marko Čičak
                                                                               Josipa Rihtarić, Frama Sesvetska Sopnica
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004