Kotorvaroška Dolina

FMC „Svjetlo riječi” dobitnik nagrade

Datum: 23.4.2024.


Najbolji izdavački poduhvat godine

Svečanom dodjelom nagrada, 22. travnja, zatvoren je 35. Sarajevski sajmu knjiga i učila na kojem je sudjelovalo 113 izdavačkih kuća iz Bosne i Hercegovine i regije te su uručene sajamske nagrade žirija u 19 kategorija.
 
Među dobitnicima, koje je odabrao stručni žiri  u sastavu Asmir Kujović, Marija Fekete - Sullivan, Lejla Alimanović, Biljana Zarić i Aida Gavrić, ove godine je i Franjevački medijski centar „Svjetlo riječi” koji je osvojio nagradu u kategoriji za najbolji izdavački poduhvat godine za četveroknjižje Priroda Bosne i Hercegovine autora prof. Dalibora Balliana.
 
Četveroknjižje Priroda Bosne i Hercegovine obuhvaća knjige Zemlja planina Bosna i HercegovinaPolja i Visoravni Bosne i HercegovineRijeke Bosne i HercegovineJezera Bosne i Hercegovine koje su objavljivane u razdoblju od 2017. do 2023. godine.
 
Ovim četveroknjižjem su po prvi put na jednom mjestu obuhvaćeni osnovni podaci o pojedinim bosanskohercegovačkim planinama, poljima, visoravnima, rijekama, jezerima i barama, njihovoj morfologiji, poziciji i ekologiji, te praktične i osnovne znanstvene spoznaje o njihovoj flori i fauni. Pored naučno utvrđenih podataka koji su rezultat dugogodišnjeg istraživanja, tekstovi su obogaćeni i povijesnim podacima i predanjima vezanim za određene lokalitete što čitatelje informira o njihovom manje poznatom kulturno-povijesnom značaju.
 
Članovi žirija su, dodijelivši ovu nagradu, prepoznali četveroknjižje kao značajan izdavački poduhvat otvoren širokom spektru čitateljske publike koji je impresivne monografske priče o jedinstvenom i raznolikom prirodnom naslijeđu Bosne i Hercegovine okupilo na jedno mjesto da bi se o njemu moglo naučiti, u njemu uživati i sudjelovati u njegovu očuvanju.
 
Nagrađeno četveroknjižje Priroda Bosne i Hercegovine, kao i pojedinačne knjige koje su u njega uvrštene, mogu se naručiti putem web knjižare „Svjetlo riječi”.
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831