Kotorvaroška Dolina

Emocionalna manipulacija

Datum: 13.12.2019.


bile smo i kreativne


U okviru projekta "Poštujmo žene iz ruralnih područja" kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka, u partnerstvu sa Caritasom Austrije održana je još jedna u nizu radionica na području Kotor Varoša. 
Tema radionice je bila "Emocionalna manipulacija". 
Na samom početku, sudionice su upoznate sa vrstama i oblicima psihičkog zlostavljanja u partnerskim odnosima, kao i načinima da se to zlostavljanje prepozna i spriječi. Kroz primjere iz svakodnevnog života, prikazana je razlika između zdravog i zavisničkog odnosa, koji ostavlja velike posljedice na psihičko zdravlje žrtve. Kako bi se ovakvi oblici ponašanja prepoznali na vrijeme, kroz studiju slučaja jedne toksične veze, obrađene su najbitnije karakteristike zlostavljanja, sa akcnetom na posljedice koje ostajanje u nasilnom odnosu može da ima. U drugom dijelu radionice, razgovarali smo o emotivnoj manipulaciji unutar primarne porodice, odnosno šta kada smo psihički zlostavljani od strane roditelja, koji svoje ponašanje pravdaju "najboljom namjerom". Radionica je završena praktičnim savjetima kako zaštititi svoje psihičko zdravlje od uticaja manipulativnih osoba, te kako pronaći odlučnost da se izađe iz začaranog kruga samouništenja. 
 
Neizostavan je i kreativni dio radionica, te su ovog puta vrijedne žene Kotor Varoša pokazale svoju kreativnost kroz ukrašavanje kutija za kolače Božićnim i novogodišnjim motivima. 
                                                                                                                                                                                                                               Pripremile: Slađana i Marija
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831