Kotorvaroška Dolina

Došašće 2015. godine

Datum: 30.11.2015.


Mise zornice i rasporedi misa


Jedno od najljepših vremena crkvene liturgijske godine je vrijeme Došašća. Tako smo ga i ove godine započeli u nedjelju blagoslovom adventskoga vijenca i paljenjem prve adventske svijeće. Započela je priprava za Božić, krenule su Mise zornice. Tako je i kod nas u kotorvaroškom kraju. Mise zornice imamo u Kotor Varošu i u crkvi sv. Leopolda u Zabrđu u 6.30. One upravo označavaju onu budnost u molitvi na koju nas poziva sv. Luka u svome Evanđelju. Zornice su i prigoda za sv. ispovijed. Osim na zornicama bit će i zajednička ispovijed pola sata prije Misa u četvrtu nedjelju došašća (20. prosinca 2015.) Stare i bolesne koji ne mogu doći u crkvu na ispovijed mi ćemo obići i ispovijedati iza treće nedjelje došašća – 14. i 15. prosinca. Bilo bi lijepo da nam javite ako ima nekoga da ne može doći u crkvu a da mi za njega ne znamo - da bismo ga mogli pohoditi.
Božić je vrijeme darivanja. Zato i ove godine idu naše redovite akcije – priglavci za regionalni Caritas u Banja Luci, pečenje i prodaja kolača za potrebe župnoga caritasa / Kruha Sv. Ante, kolači od pekare Tradicija za Caritasov Starački dom u Patronažnu službu u Banja Luci... Kolače – domaće moći ćete uzeti na Misi polnoćki i na sami Božić. Također pozivam da se i ove godine odazovete svojim prilozima za prigodni božični vatromet. Vjerujem da će i ove godine mladi i z Welsa i njihovi prijatelji iz drugih krajeva pripremiti darove za najsiromašnije u našoj zajednici.
Raspored božićnih Misa je slijedeći.
U četvrtak, 24. prosinca je  Badnjak. Taj dan je po našem običaju post i nemrs. Točno u ponoć, na početku 25. prosinca je sveta Misa polnoćka u Kotor Varošu, a poslije Mise zakuska uz kuhano vino, rakiju i čaj. Na sami dan Božića sv. Mise bit će u Zabrđu u 9.30 i u Kotor Varošu i Vrbanjcima u 11.00 sati. I u subotu, 26. Prosinca – na sv. Stjepana Mise će biti po istom rasporedu. Na treći dan Božića, u nedjelju, 27. prosinca, sveti je Ivan kao i u sv. Obitelj. Taj dan ćemo imati Mise u 11.00 sati u Kotor Varošu i Vrbanjcima a u 14.00 imat ćemo Misu na Sokolinama uz prigodnu zakusku (grah ili već što se nađe). Raspored božićnog blagoslova kuća objavit ćemo na četvrtu nedjelju Došašća (20.prosinca) i na sami Božić. Misu zahvalnicu imat ćemo 31. prosinca 2015. u 18.00 sati. Na Novu Godinu Mise su kao i na Božić, Zabrđe u 9.30, Kotor Varoš i Vrbanjci u 11.00 sati.
Ovim Vam želim uspješnu i blagoslovljeni pripravu za Božić i da ga svi skupa radosno proslavimo.
 
Fra Anto
 
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654