Kotorvaroška Dolina

Događanja u listopadu 2015.godine

Datum: 20.9.2015.
imat ćemo i listopadsku pobožnost u crkvi Kotor Varoš

Iako smo ušli u drugu polovicu mjeseca rujna, vrijeme je da zavirimo i u mjesec listopad koji je pun značajnih događanja za naš kotorvaroški kraj. Za cijelu Crkvu to je mjesec u kojem častimo našu nebesku majku, Blaženu Djevicu Mariju, kraljicu krunice. U Kotor Varošu mi ćemo imati listopadsku pobožnost. U 17.40 molit ćemo krunicu i Litanije Lauretanske (Gospine) i slaviti sv. Misu u 18.00 svaki radni dan. Jedino prva tri dana listopadske pobožnosti imat ćemo u isto vrijeme u Vrbanjcima. To će biti i trodnevnica patronu župe, svetome Franji kojega ćemo proslaviti na sami dan, u nedjelju 4. listopada pučkom Misom u 11.00 sati. 
U prvoj suboti u listopadu (3. Listopada) Bašćinci obilježavaju blagoslov špilje podignute kao znak zahvalnosti za sačuvane živote ali i kao znak nade u povratak i očuvanje svoje i naše BAŠTINE. U 12.00 će bit sveta Misa a poslije prigodni program i druženje.
U drugu subotu u listopadu, 10. listopada je hodočašće vjernika Vrhbosanske i Banjoluške biskupije u Mariju Bistricu. Svetu misu u 11.00 sati predvodi uzoriti kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju banjolučkog biskupa msgr. Franje Komarice. U 14.30 bit će i Put Križa.
U subotu, 17. listopada  u župnoj crkvi Rođenja BDM u Kotor Varošu u 11.00 sati bit će sveta Misa za sve žrtve kotorvaroškog kraja (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci), a poslije Mise kod spomen obilježja svim žrtvama kotorvaroškog kraja izmolit će se opijelo, zapaliti svijeće i položiti cvijeće. Zato pozivamo sve kotorvarošane, branitelje, obitelji žrtava da dođu na taj pomoliti se odati dužno poštovanje svim žrtvama našega kraja i našega hrvatskog naroda. Kao što za Crkvu vrijedi ona krilatica  da je krv mučenika sjeme kršćanstva, to isto vrijedi i za jedan narod.
 
fra Anto
Galerija
Dokumenti
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807