Kotorvaroška Dolina

Čestitka za Uskrs

Datum: 29.3.2018.


Uskrsna poruka


            I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu... ove riječi izgovaramo svake nedjelje na svetoj misi i uvijek dok molimo Vjerovanje. Kroz ove svete dane razmatrali smo o muci i smrti Isusa Krista. Duhovna priprava za Uskrs pokazuje nam svu ozbiljnost Isusova života i njegova otkupiteljskog djela spasenja. Isusova poruka nije ostala puka riječ ili mrtvo slovo na papiru, nego je čitav svoj život, sve do smrti na križu, pretvorio u poruku. Biblijska čitanja i liturgijski obredi dali su nam priliku da zastanemo od svakodnevnih obveza i briga te pokušamo više vremena provoditi u molitvi i razmatranju dramatičnih trenutaka Isusova života. Svaki vjernik koji je kroz ovaj sveti tjedan odvojio vrijeme za Boga i otvorio srce Božjoj ljubavi, može iskusiti puninu uskrsne radosti.
Jedan od najvećih strahova koji opterećuju čovjekov život jest strah od smrti. S druge strane Biblija nas uči da grijehom raskidamo zajedništvo s Bogom. Kristovo je uskrsnuće pobjeda nad smrću i grijehom, ono je temelj naše vjere. Sveti Pavao u poslanici Korinćanima obraća se onima koji ne vjeruju u Kristovo uskrsnuće, te im kaže: „Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera vaša, još ste u grijesima.“ (15,17). Biblijski je stav vrlo jasan: samo onaj tko vjeruje u Kristovo uskrsnuće, može se zvati vjernikom - kršćaninom. A čvrsta vjera u Kristovo uskrsnuće ne zaustavlja se na pukom uvjerenju, nego se očituje u životu svakog iskrenog vjernika.
Živimo u svijetu u kome se gotovo ništa ne smatra grijehom, grijeh se ne doživljava kao skretanje s puta Božjega. Takav stav nema ni potrebu za Isusom kao Otkupiteljem, niti za uskrsnućem kao pobjedom nad smrću. Svakom vjerniku ostaje preispitati svoju vjeru u Kristovo uskrsnuće i uskladiti život s tom vjerom.
            Neka snaga Kristova Uskrsnuća skine kamen nevjere s našega srca, da otvorimo svoje živote Jedinome koji može očistiti naše savjesti od grijeha i spasiti naš život od smrti vječne.
            Svim župljanima želimo sretnu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova.
             Vaši fratri                                                                                                                 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831