Kotorvaroška Dolina

Božićne akcije 2022. godine

Datum: 10.1.2023.


Dobro je činiti dobro

Uz naše uobičajene župne akcije u brizi za najugroženije, koje uspijevamo zbrinuti zahvaljujući posebnim donatorima i darovima što ih dobijemo od Caritasa  tu je uvijek  Ekipa mladih iz Welsa. Već 10 i više godina  ekipa iz Welsa (nazvali smo je tako jer su tu Zlaja i Željo koji žive i rade u Welsu a s kojima se i drugi naši župljani dogovaraju) i ove je godine obišla i darovala najpotrebitije u župi.
            Koliko god bila vrijedna materijalna pomoć koja će makar malo ublažiti oskudicu, još je vrjednija spoznaja da oni nisu zaboravljeni. Lijepo je znati da još uvijek ima dobrih ljudi koji misle na druge. Svakog Božića su na djelu i ne samo na Božić, Uskrs, već i sve druge ideje i akcije oni uvijek podupiru..
            I ovog Božića obišli su naše samce, bolesne i potrebite, darovali ih sa paketom hrane, kolačima, novcu. Obišli su i pomogli  preko dvadeset župljana.
            Ovoj njihovoj akciji pridružuju se
  mnogi koji nemaju veze s Kotor Varošom. Čuli su za njih i pridružili im se. Primjer takvih je i Udruga „Malenih“ iz Welsa koja već godinama podupire njihovu akciju sa novčanim prilogom. Što čovjek onda reći za takve ljude osim da imaju veliko, veliko srce.
            Kao župna zajednica možemo biti sretni što imamo takve ljude velika srca koji ne žale ni novac ni vrijeme da bi pomogli i uljepšali drugima Božić.
            Pored Ekipe iz Welsa ove godine  za potrebe siromašnih u našim župama pobrinula se i  Udruga  Klagenfurt Villach sa preko 2.100 Eura,  SIM Technik iz Zabrđa, firma Dermal iz Kotor Varoša, Komotin Jajce kao  i mnogi drugi pojedinci na bilo koje načine  ne želeći da im se imena objavljuju.
 
            Još jednom, u ime župnog ureda i župne zajednice, od srca hvala svima koji su omogućili da ovaj Božić bude ovakav kakav je bio!
            Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005