Kotorvaroška Dolina

BOŽIĆNA ČESTITKA

Datum: 20.12.2018.


Javljam vam blagovijest, veliku radost: danas nam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. Lk 2, 10-11.
 Sestre i braćo, dragi prijatelji!
 
S veseljem iščekujemo rođenje maloga Djeteta – kako reče evanđelist Luka u gradu Davidovu. Taj događaj promijenio je čitav svemir. Bog dolazi među nas i nudi nam spasenje.
Isus se rodio u Betlehemu, ali daje i nama mogućnost da se rodi u svakom od nas. On nam svojim rođenjem daje prijeko potrebni mir u našim dušama i srcima.
U ovo  vrijeme tehnologije i napretka čovjek se može zarobiti i zatvoriti u sebe; može postati rob svojih loših navika: ogovaranja, zavisti, ljubomore, nepravde kao i svega drugoga što ga čini osamljenim i očajnim.
Isus kao maleno Dijete ovisi o čovjeku. Nudi mu mogućnost da čovjek bude i dalje čovjek koji će praštati, pomagati, ljubiti i vjerovati.
On se rodio za čovjeka. Kuca na vrata srca svakoga od nas. Zima mu je, jer čovjekova ljubav ne grije više. Gladan je, jer čovjek danas gleda samo na sebe i svoj profit. Kao Dijete ovisan je o brizi svoje Majke i drugih, a čovjek želi vladati drugima.
Isus mijenja svijet svojim Rođenjem. Stoga dopustimo mu da izliječi sve ono što nas priječi biti čovjek i vjernik. On želi mir i sreću među nama.
Otvorimo mu sebe i svoja srca. Učinimo li to uvidjet ćemo da je naša kotorvaroška kotlina kao naš kraj u kojem smo rođeni ili iz kojeg potječemo još uvijek lijepa, te ćemo ju više zavoljeti i osjetiti da se Krist rađa i ovdje i da ima nade i za nas kao ljude i vjernike i prosperitet ovog kraja. Novorođeni Spasitelj je učinio svoje, rađanjem ovdje među nama, i očekuje da i mi učinimo sa svoje strane sve da istinski iz srca pretočimo svoju ljubav i iskrene želje u konkretno, a to je dati mogućnost ostvarenja Božeg plana na nama i u nama kao ljudima i vjernicima. Isus se rodio u Betlehemu, a naš Betlehem je kotorvaroška kotlina. Na nama je da ga prihvatimo kao Božjeg Sina koji ima svoj plan spasenja za svakoga od nas. Prihvatimo čovjeka; prihvatimo jedni druge, i biti ćemo spremni prihvati i Bogočovjeka. Neka nam ta spremnost prihvaćanja drugih i drugačijih pomogne prihvatiti i Bogočovjeka koji je radost, radost koja želi ispuniti srce svakog čovjeka i čitav svijet u kojemu živi čovjek.
 
                                                          Čestit i radostan Božić i sveto porođenje Isusovo svima vama

                                                                                                 žele vaši fratri!
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004