Kotorvaroška Dolina

Božić

Datum: 31.12.2014.


Sav ugođaj uljepšao je i vatromet

Sretan, veseo, duševnim mirom obdaren Božić, zdravljem, nježnošću najbližih, susretljivošću komšija i radnih kolega bogatu Novu Godinu od srca vam želi
Mato
Ako budete pucali, pucajte od zdravlja!
Ako budete plakali neka to budu suze radosnice!
Ako se budete naoružavali, naoružajte se strpljenjem i optimizmom!
Ako budete prkosili, prkosite nedaćama i zubu vremena!
Najjače oružje neka vam bude: nježnost, osmjeh, zagrljaj i poljubac!
Zdravi i veseli bili!!!
Vaš Mato
Ovom lijepom čestitkom uđimo u proslavu Božićnih i novogodišnjih blagdana.
Nakon priprave Adventskoga vremena spremni smo dočekali sv. Misu Polnoćku kojom smo započeli Božićno slavlje. Prostor ispred crkve krasile su „jaslice“ i lijepo nakićeni bor. I jaslice u crkvi su izuzetno lijepo uklopljene u samu crkvu. Oboje su djelo braće Igora i Petra Verić. Cijela obitelj Verić je bila aktivno uključena u ukrašavanje naše kuće i crkve, mama Ankica te kćeri Sonja, Lidija, Marijana i Irena. Bila je tu i naša Mandica Mandušić koja je uvijek spremna pomoći kad je u pitanju čišćenje kuće i crkve. Naravno tu su bili gdje god je trebalo Igor i Goran Mandušić, te im i ovim putem iskreno zahvaljujem. Iako nemamo instrumentalnu pratnju crkvenog pjevanja na Misi polnoćki se uistinu pjevalo od srca jer božićne pjesme pjeva srce a glas ga prati. Opće poznato je da hrvatske božićne pjesme spadaju među najljepše božićne pjesme na svijetu.
Nakon Mise polnoćke, na kojoj se okupio lijep broj vjernika, nastupilo je uobičajeno božićno čestitanje uz neizbježno pečenje, tople kifle, kuhano vino, rakiju i čaj koji su kao i prošlih godina pripremljeni za ovu prigodu: Viktorija je spremila kuhanu rakiju i čaj; Efan, Gile i Goran skuhali su vino; Pekara tradicija darovala je tople kifle a grupa Wels i prijatelji su darovali jedno pečeno prase a Ana i Željo Tomić drugo. Sav ugođaj uljepšao je i vatromet koji je također dar naših župljana. Naravno, i ove godine SIM Tehnika iz ŠIBOVA darovala nam je 1000 KM da se možemo pripremiti za božićno slavlje. Hvala svima na svakome vašemu daru.
fra Anto

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654