Kotorvaroška Dolina

Božić 2018. godine

Datum: 31.12.2018.


Božić dolazi...Božić je naš najsvečaniji blagdan, jer se vezuje za najljepše vjerske običaje. Božić je rođendan našega Isusa Krista.
Za Božić smo se pripremali misama Zornicama koje su bile posjećene. Narod vrlo rado pohodi ove mise koje predstavljaju posebnu pripravu za najradosniji kršćanski blagdan te se kroz njih duhovno pripremaju za blagdan.
Dva tjedna prije Božića bili smo posebno radosni, pao je snijeg. Radovali smo se napokon bijelom Božiću. Nestade snijega ali radost Božića je ostala.
Misom Polnoćkom u kotorvaroškoj ljepotici dočekali smo rođendan našega Spasitelja. Dosta vjernika iz sve tri župe razasute diljem svijeta bilo je na Polnoćki. Svetu misu predvodio je kotorvaroški župnik fra Zoran Mandić uz koncelebraciju fra Jure Tokalića. U svojoj propovijedi je istakao da je Božić radost za sve nas, nas koji živimo ovdje, za one koji dolaze  i satima čekaju na granici da bi došli svojim roditeljima, djeci, rođacima, prijateljima. Da, to je radost Božića.
 
I mi smo uistinu imali razloga za radost i zahvaljivanje Bogu kroz ove svete dane.
Poslije svete mise uslijedilo je radosno čestitanje uz tople kifle koje su kao i svake godine darovali Dragan i Borka Juričević, a pečenicu je poklonila ekipa Wels a bilo je i kuhanog   vina i rakije. Sve smo to isprobali i uz prekrasan vatromet veselili se.
U sva tri dana Božića imali smo redovite svete misu u Zabrđu, Kotor Varošu i Vrbanjcima. Na dan sv. Ivana tradicionalno je slavljena sveta misa na Sokolinama u 14 sati gdje se  narod i vjernici okupljaju na druženje uz grah. Posebno što se na taj dan okupe  svi Ivani, Ive, Ivanke. U Sokolinama bilo je 17 Slavljenika.
Viki
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654