Kotorvaroška Dolina

Božić 2017.godine

Datum: 29.12.2017.


Kako smo proslavili Božić


         Nakon priprave Adventskoga vremena spremni smo dočekali sv. Misu Polnoćku kojom smo započeli Božićno slavlje. Prostor ispred crkve krasio je lijepo nakićeni bor. I jaslice u crkvi su izuzetno lijepo uklopljene u samu crkvu. Na Misi polnoćki se uistinu pjevalo od srca jer božićne pjesme pjeva srce a glas ga prati. Opće poznato je da hrvatske božićne pjesme spadaju među najljepše božićne pjesme na svijetu. Svečanu svetu misu predvodio je fra Juro Tokalić uz koncelebraciju fra Zorana Mandića.
Božić je prije svega obiteljski blagdan i predstavlja neprocjenjivo vrijeme koje provodimo s obitelji i bližnjima. Božić predstavlja toplinu, druženje i veselje. Božić je najljepši i najsvečaniji blagdan, U ove dane radujemo se Isusovom dolasku i to predstavlja pravu bit Božića.
            Nakon Mise polnoćke, na kojoj se okupio lijep broj vjernika, nastupilo je uobičajeno božićno čestitanje uz neizbježno pečenje, tople kifle, kuhano vino. Okupljanje dragih ljudi i druženje s onima koje tijekom godine ne stignemo vidjeti onoliko često koliko bih htjeli najljepši je poklon koji dobivamo za Božić svake godine.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić

Slika tjedna

IMG-20231102-WA0003