Kotorvaroška Dolina

Boravak djece na moru

Datum: 27.9.2017.


„Svi ljudi ne mogu biti bogati i poznati, ali svi mogu biti dobri“!
 


             I ove godine, tj. treću godinu zaredom, dobrotom vlasnika „Marine Kaštela“ iz Kaštela kod Splita  g. Josipa Berketa, ispred  Župnog ureda Kotor Varoš boravila je skupina djece i mladeži iz Kotor Varoša na sedmodnevnom odmoru na moru.  Njima se pridružila i jedna  grupa djece iz Mrkonjić Grada.

              Kao i uvijek, po njih je došao minibus iz Kaštela i besplatno ih odvezao do mora i vratio nazad kući. I sedmodnevni smještaj i hrana su također besplatni, jer sve troškove snosi donator, i to ne samo za ovu skupinu, nego za mnoge druge. Naime, čim počne ljetna sezona kupanja na moru, minibus iz Kaštela počinje svakoga tjedna put do Bosne i natrag, uzima skupinu sad iz ovog sad iz onoga mjesta, i tako daruje zrnce sreće i zadovoljstva onima koji inače nemaju uvjeta da sami mogu otići na more..
   
              Uz brojne goste turiste koje kapetan Berket uslužuje u svojoj marini, on svake godine cijeloga ljeta organizira naizmjenični tjedni boravak djece i mladeži iz Bosne i Hercegovine s besplatnim boravkom u apartmanima, besplatnim obrocima i besplatnim prijevozom. Za to vrijeme on zarađuje svoju dodatnu plaću u Grazu u Austriji, gdje jer radio i prije nego što je postao gradonačelnikom Kaštela, a tu službu obavljao je volonterski, bez ikakve naknade. 
            .
            Hvala g-dinu Berketu na  njegovom velikom srcu!
Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654