Kotorvaroška Dolina

Blagoslovljena Baština

Datum: 22.5.2015.


Častio nas je, povodom obilježavanja 50-te godišnjice svog rođenja,fra Pero Karajica

Najavljivali su obilne pljuskove, a u Kotor Varošu je prošli vikend prošlo gotovo bez kapi kiše. Vrijeme je poslužilo za druženje onima koji su došli na blagoslov polja u rodni kraj: Spasovo – Zabrđe, subota – Petruš'ća groblje, nedjelja – Rokovo groblje.
 
Mi Baštinci ćemo se pohvaliti da smo svoje groblje uredili sami svojim rukama. Vrijedne ruke za nekoliko sati puno lijepoga mogu uraditi. Imali smo vremena i za ozbiljnu zafrkanciju: Jaku Jeluš'ća smo proglasili svojim "Burgermeister-om".
Žurili smo s poslom i zbog janjetine. Počastio nas Anto Bilanović kod svoje obnovljene kuće na Podbanjci. Ionako dobro raspoloženje dizao je  Ivica Fiš. Desetak nas je bilo na uređenju groblja – na janjetini dvadesetak. "Bog blagoslovio čudo ručica...!"
 
Subota – Skupilo nas se na blagoslov lijep broj, stotinu i dvadesetak. Fra Anto je blagoslovio naše groblje i naša polja – fra Pero predvodio misu. Nakon mise slijedila je 'už'na na otvorenom'. Častio nas je, povodom obilježavanja 50-te godišnjice svog rođenja, fra Pero Karajica. Bog ga poživio među nama barem još ovoliko u zdravlju i veselju! Da nam bude vedar i grlat, okretan i poduzetan, a što je najvažnije za pastira Božjeg, da nam uvijek bude stup zajedništva i okupljanja!
 
Sprovod + Pavi Davidoviću. Zaslužio je + Pavo za svoj ispraćaj u vječnu domovinu prohodan put, uređeno groblje, tri fratra i skoro dvije stotine ljudi sabranih u molitvi za njegov vječni pokoj. Bio je jedan od prvih i najupornijih boraca za rodni kraj i njegovu obnovu nakon rata. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!
 
Ako Bog da, viđat' ćemo se u Kotor Varošu još ove godine: hodočasnici sv. Ivi, Gospojini i Rokovu, za Svi svete, Božić...
 
Vinko Jelušić
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654