Kotorvaroška Dolina

Blagoslov križa i polja na groblju Rujevica

Datum: 31.5.2017.


Rujevica je staro zavjetno groblje

Na Spasovo,  25.5.2017. godine na groblju Rujevica obavljen je blagoslov polja  sa svetom misom, te je blagoslovljen i Zavjetni križ koji je postavljen prije nekoliko dana.
Svetu Misu i blagoslov križa predvodio je fra Juro Tokalić, upravitelj župe Vrbanjci i župnik župe Sokoline koji je posebno istaknuo vrijednost križa, kao jedinog istinskog obilježja i simbola prepoznavanja katolika u cijelom svijetu. Fra Juro  je naglasio da svaki križ, pa tako i ovaj novoizgrađeni, mora biti mjesto okupljanja dobronamjernih ljudi, molitve, zbližavanja i iskrene ljubavi za bližnjega bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, jer su svi ljudi na ovome svijetu, braća i sestre.
Rujevica je  staro zavjetno groblje. Nekada se zavjetovalo mladim utorkom i petkom obilaziti to groblje. Zove se staro jer se niko ne sjeća kada se tu počelo kopati. O tome svjedoči kamenje mjesto križa. Na nekima imaju čak slova koja ne liče na današnja. Postoje brojna predanja o groblju  ali  na veliku žalost stari su te priče odnijeli sa sobom u grob a niko ih nije zapisivao.
Rujevčani su nakon svete mise za sve nazočne pripremili ručak. Hvala svima koji su sudjelovali.
Moramo naglasiti da je put  do groblja zahvaljujući g-dinu Draganu Juričeviću  i  gdinu Mati Mariću općini Kotor Varoš odradila općina Kotor Varoš.

Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić

Slika tjedna

IMG-20231102-WA0003