Kotorvaroška Dolina

BLAGDANSKO-SVEČARSKI I DOBROTVORNI DANI

Datum: 5.7.2016.


BLAGDANSKO-SVEČARSKI I DOBROTVORNI DANI U ZAVIČAJU
KOTOR VAROŠ, 14.-16.08.2016.
 
Kotorvaroška dolina, naš rodni zavičaj je više od 24 godine pust i osiromašen, ali ne i zaboravljen. Ratni događaji i nasilno protjerivanje preko 10 000 Hrvata prouzročili su nesagledive posljedice. Preostali Hrvati su čuvari zavičajne baštine, a poneki entuzijasti izvana pokušavaju na razne načine otrgnuti ga od potpunog zaborava. U prilog tome će i ovogodišnji najposjećeniji dani u našem kraju za Veliku Gospu i Rokovo biti svečanije dočekani i proslavljeni.
Tako će 14. kolovoza ove godine, naši franjevci-svećenici: fra Marko Kovačić, fra Petar i fra Stipo Karajica proslaviti 50/25-obljetnicu svećeničkog ređenja u rodnom Kotor Varošu. Središnji događaj, u nedjelju u 11 sati - Svetu misu će zajedno s jubilarcima, okupljenim svećenicima, vjernicima i prijateljima predslaviti mons. dr. fra Marko Semren, banjolučki pomoćni biskup.
Cjelodnevna svečanost će biti završena u Sokolinama misom uočnicom u 18 sati, u čast Velike Gospe, a nakon toga dobrotvorni koncert Miroslava Škore (14.08.) i Ivana Zaka (15.08.), koji će nastupom pomoći skupiti novac za dovršetak i izgradnju u ratu oštećene crkve i kuće župe Uznesenja BDM u Sokolinama. Po dobrom starom običaju ovogodišnje okupljanje i proslava svetkovina u našem kraju bit će vjerski i dobrotvorni dani, stavljeni pod zagovor nebeskih zaštitnika naše doline Velike Gospe i svetoga Roka.
Ulaznice za najavljene koncerte će se moći u pretprodaji (10 Eur) nabaviti već početkom srpnja, u mjestima gdje su Kotorvarošani našli svoja privremena i nova boravišta u Zagrebu, Kutjevu, Opatiji, Klagenfurtu, Welsu, Stuttgartu, Balgachu i St. Gallenu.
Kotorvarošani, prijatelji, poslovni partneri, tvrtke, firme, obrti i pojedinci su pozvani da svojim prilozima u vidu sponzorstva (min. 300 Eur) i na taj način podupru predstojeće dane, događaje i planirane projekte, prinoseći tako svoju „Zahvalu Gospi Sokoljskoj“.
 
                                                                    Kotorvarošani, veselimo se zajedničkim susretima! 
 
Miroslav Škoro (53) u karijeri je odradio više od 250 koncerata, dosta njih dobrotvornih i svakog od njih pamti.
- Baš nikad mi nije bilo teško odazvati se. Svačega sam se nagledao, nehumanih uvjeta, tužnih ljudi i teških sudbina - kaže Škoro, koji u kolovozu zajedno s pratećim Bandom nastupa na dobrotvornom koncertu u Sokolinama/ Kotor Varošu.
Cilj ovog dobrotvorno-glazbenog projekta je da se pozovu Kotorvarošani i njihovi prijatelji da ove godine i ove dane dođu u što većem broju, posjete rodni zavičaj i svojim doprinosom sudjeluju i pomognu ostvarenje zajedničkog zavjeta Hrvata, vjernika i štovatelja Velike Gospe Sokoljske.
- Posebno mi je drago kad mogu pomoći - kaže Škoro koji se rado odazvao na poziv Kotorvarošana da sudjeluje u ovom dobrotvornom koncertu, čije najbolje izdanje pamtimo iz godine 2005. kada je s prijateljima i kolegama Matom Bulićem i Markom Perkovićem Thompsonom u Zagrebu nastupao na dobrotovornom koncertu za svetiše sv. Ive Krstitelja u Podmilačju.
 
 


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654