Kotorvaroška Dolina

Biskup Franjo Komarica u Vrbanjcima

Datum: 8.4.2018.


msgr Franjo Komarica


Na Uskrs 1. travnja 2018. godine u Vrbanjcima u 15,00 sati svečanu svetu misu predvodio je msgr  dr Franjo Komarica, biskup banjalučki  uz koncelebraciju fra Jure Tokalića, upravitelja župe i fra Zorana Mandića župnika župe Kotor Varoš.
Biskup je u propovijedi istakao da je Uskrs presudan događaj za cijeli ljudski rod za svakog pojedinca i vječnu budućnost. On je podsjetio na riječi koji su anđeli uputili ženama na Kristovom grobu : „Što tražite mrtvoga mežu živima? Nije ovdje, nego uskrsnu!“
Od tada ne prestaje zadatak Isusovih učenika tj. svih članova Kristove crkve, da sadržaj božjih anđela i osobno svjedočenje prenesu drugima – da je Isus Krist, jedini, obećani Spasitelj svijeta i svakog čovjeka,svakog ljudskog života,da  je  pobijedio najvećeg neprijatelja života  smrt, istakao je biskup Komarica.
Prema njegovim riječima danas je važno da  svi oni koji slave najveći kršćanski praznik, u svom svakodnevnom životu pokažu da istinski čvrsto vjeruju u uskrslog Krista i istinitost riječi da je „Krist uskrsnuo treći dan po Svetom pismu“
Nakon blagoslova novo postavljene postaje Puta križa, blagoslova dvorišta i svete mise za sve prisutne pripremljen je zajednički ručak te se druženje nastavilo zajedno sa biskupom i okupljenim mnoštvom.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić

Slika tjedna

IMG-20231102-WA0003