Kotorvaroška Dolina

Akcija mladih iz Welsa

Datum: 12.1.2016.


Neumorna ekipa iz Welsa

               Uz naše uobičajene župne akcije i brigu za najugroženije koje uspijevamo zbrinuti preko posebnih donatora i darova koje dobijemo preko Caritasa  tu je uvijek  Elkipa mladih iz Welsa. Već 10 i više godina  ekipa iz Welsa (nazvali smo je tako jer su tu Zlaja i Željo koji žive i rade u Welsu a  kojma se i drugi naši župljani obraćaju i dogovaraju) je i ove godine obišla i darovala napotrebnije u župi.
            Koliko god bila vrijedna materijalna pomoć koja će makar malo ublažiti oskudicu, još je vrijednija spoznaja da oni nisu od drugih zaboravljeni. Lijepo je znati da još uvijek ima dobrih ljudi koje misle na druge. Svakog Božića su na djelu i ne samo na Božić, Uskrs, već i sve druge ideje i akcije oni uvijek podržavaju. Nećemo nabrajati njihova djela koliko su pomogli  kupovinom tehničkih uređaja pojedinim župljanima, kupovinom paketa hrane,  plaćanjem komunalnih naknada, pomogli studente.
            I ovog Božića obišli su naše samce, bolesne i potrebite, darovali ih sa paketom hrane, kolačima, novcu. Obišli su i pomogli  preko dvadeset župljana.
            Ovu njihovi akciju podržavaju mnogi koji nemaju veze sa Kotor Varošom. Čuli su za njih i pridružili im se. Primjer takvih je i Udruga «Malenih» iz Welsa koja već godinama podupire njihovu akciju sa novčanim prilogom. Što čovjek onda reći za takve ljude osim da imaju veliko, veliko srce Takve ljude ne treba nagovarati jer tko želi pomoći uvijek nađe načina. A oni su ga našli.
            Kao župna zajednica možemo biti sretni što imamo takve ljude velika srca koji ne žale ni novac ni vrijeme da bi pomogli i uljepšali drugima Božić.
            Još jednom, u ime župnog ureda i župne zajednice, od srca hvala svima koji su omogućili da ovaj Božić bude ovakav kakav je bio!
Viki

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831