Kotorvaroška Dolina

Župa Sokoline

Datum: 29.4.2011.


Već danima i tjednima (od 1.4.) put prema Sokolinama se zateže, kopaju se odvodni kanali, prave se potporni zidovi nakon čega slijedi asfaltiranje puta.
Unazad par godina susretali smo se s problemom sanacije puta prema Sokolinama i Viševicama. Iz godine u godinu put je sve više propadao. Pred Gospojinu malo bi se nasuo, zategao i izdržao do prvih kiša, a onda ponovo isti problem. Nije ni čudo. Sokoline puste, nema mještana da prokopaju odvodne kanale, da put održavaju, a nikom drugom izgleda nije bio interes da to uradi. Najgore je bilo prošle godine pred sv. Ivu kada su pješaci krenuli a brdo „sletilo“ na put.
Međutim, ove godine se nešto promijenilo. Već danima i tjednima (od 1.4.) put prema Sokolinama se zateže, kopaju se odvodni kanali, prave se potporni zidovi nakon čega slijedi asfaltiranje puta. U planu im je kako rekoše asfaltirati do Sokolina, a ako bude sredstava nastavit će se dalje prema Viševicama i Živinicama.
Zahvaljujemo svima onima koji su pomogli da se ovaj put uvrsti u prioritet .

Nije samo put prema Sokolinama novost. Filijalna crkva sv. Ilie u Jakotini završena je 1984. godine, u zadnjem ratu je uništena i nakon rata obnovljena. Početkom zime 2009. godine pogodio ju je strašan vjetar i odnio cjeli krov. Zahvaljujući vjeri i dobroj volji Jakoćana crkva je vrlo brzo popravljena. Postoje ideje i planovi da se crkva u potpunosti zajedno s okolišem uredi (voda, stepeništa, ograda itd.).
Početkom korizme župnik fra Marko Bandalo angažirao je radnike (Igora Mandušića i Antu Čolića) koji su ogradili crkvu u Jakotini betonskim koljem i pocinčanom pletenom žicom. Svi daljnji radovi oko crkve kao i ova ograda odvijat će se u suradnji župnika i Jakoćana.

Fra Marko Bandalo
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004