Kotorvaroška Dolina

Zlatna obljetnica braka

Datum: 27.2.2008.


Pavo i Luca Davidović vjenčali su se 1958. godine u Crkvi Male Gospe u Kotor Varošu u BiH gdje su rodili svih sedmero svoje djece i odgojili ih u vjeri i ljubavi.Zlatna obljetnica braka


Kotorvarošani Pavo Davidović i Luca r. Grgić proslavili su u Beču 16. i 17. veljače pedesetu obljetnicu bračnog života. Prvog dana slavili su u krugu najbližih prijatelja i svoje obitelji: sina Stipe i snahe Michaele, kćerki Ivke, Kate, Ruže, Jele, Peje i Mire, te četiri zeta i jedanaestero unučadi. Drugog dana, u nedjelju, u Crkvi am Hof, koja služi i kao Crkva Hrvatske katoličke misije u Beču, svi spomenuti sudjelovali su u euharistijskom slavlju koje je predvodio fra Ilija Vrdoljak, voditelj misije. Fra Ilija je na početku mise predstavio slavljenike i čestitao im jubilej, a oko tisuću i petstotina nazočnih - koji slavljenike i njihovu obitelj znaju kao redovite sudionike svih liturgijskih slavlja - srdačnim pljeskom pridružilo se čestitki. Tijekom molitve vjernika nazočni su molili za Pavu i Lucu i njihovu obitelj.
Pavo i Luca Davidović vjenčali su se 1958. godine u Crkvi Male Gospe u Kotor Varošu u BiH gdje su rodili svih sedmero svoje djece i odgojili ih u vjeri i ljubavi. Pavo je 1969., kao i brojni drugi kotorvaroški Hrvati, u potrazi za boljim životom otišao u Austriju, a Luca je ostala i vodila brigu o kući i djeci. Obitelj im je protjerana iz Kotor Varoša 1992. godine, kao i obitelji skoro svih ostalih dvanaest tisuća kotorvaroških Hrvata. Obitelj Davidović smjestila se u Beču. Pavo se u Kotor Varoš vratio 1999. godine, vjerujući da će se za njim vratiti ostali članovi obitelji. Mjesecima je živio sam. Kad su ga pitali kako se ne boji biti sam, bez igdje ikoga svoga, i bez ijednog Hrvata oko sebe, odgovarao je: « Ja imam devet srdaca «, misleći na sebe, suprugu i djecu, a oni koji su ga pitali i kuću mu zapalili mislili su da je « do zuba naoružan, « kaže Pavo. Pavo je s vjerom u Boga i mukotrpnim radom obnovio svoju kuću. Bila se vratila i Luca. Počela su se i djeca vraćati. Međutim, kuća im je opet ostala sama, jer Pavo je 2002. godine doživio teški moždani udar koji ga je, zbog liječenja, prisilio da se sa svojom Lucom vrati u Beč, gdje se o njemu i njegovoj Luci brinu njihova djeca, osobito kći Kate.

Stipo Marčinković Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005