Kotorvaroška Dolina

Vrijeme priprave, vrijeme dobrih djela

Datum: 3.12.2010.


Vrijeme za dobra djela
Božićno vrijeme je vrijeme za osmijeh, praštanje i pomoć. Vrijeme koje bi trebalo za sve nas biti nešto posebno, vrijeme da se kao vjernici zapitamo jesmo li pomogli svom bližnjemu, oprostili onome tko nas je uvrijedio, zamoliti za oprost ako smo koga uvrijedili, našli vremena i obišli svog usamljenog susjeda, bakicu, ljude kojima je potrebno tako malo, malo razgovora i osmjeha.
Svake godine naša župna zajednica učestvuje u raznim akcijama. Zahvaljujući mnogim dragim ljudima i mi se trudimo uljepšati bar sitnicom nekome Božić. Isto tako naši mladi iz Welsa svake godine za Božić obraduju naše stare, bolesne i usamljene. Ne rade to oni samo za Božić, već i za Uskrs. Trude se ovom akcijom u ljudima probuditi humanost i podsjetiti ih da svojim doprinosom mogu nekome uljepšati blagdane i omogućiti im da i sami osjete toplinu, brižnost i sreću, koje sobom nosi blagdan Kristova rođenja. Već su najavili da sa skupili prilog kojim žele uljepšati ovogodišnje božićne blagdane našim župljanima.
Organiziraju oni i vatromet. Svojim prilozima i prilozima svih onih koji im se pridruže naši vjernici za Božić imaju prekrasan vatromet kojemu se dive i svi u okolici.
Do Božića je ostalo još dvadesetak i nešto dana Želimo li im se pridružiti imamo još vremena, zar ne?
Viki

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654