Kotorvaroška Dolina

VOLONTIRAJ, ZOVE TE TVOJ RODNI KRAJ...

Datum: 3.8.2012.
Poziv mladima


Dragi i poštovani (mladi) Kotorvarošani!

U četvrtak, 02.08., sam se u poslijepodnevnim satima u župnom uredu u Kotor Varošu sastao sa našim župnikom fra Antom, našom suradnicom Viktorijom Barišić i sa framašem Igorom Verićem da bi se dogovorili oko organizacije naše volonterske akcije sa mladima u rodnom kraju.
Dogovoreno je da će naš projekt volontiranja početi u petak, 10.08., sa jutarnjom misom u župnoj crkvi u Kotor Varošu. Tog dana će se prije i poslijepodne očistiti župni ured i vjeronaučna dvorana, u kojoj je se zadnjih nekoliko tjedna radilo.
Od 11.08. ćemo se uputiti prema Sokolinama, gdje ćemo istog dana započeti uređenjem crkve i dvorišta oko crkve za trodnevnicu Velikoj Gospi i Gospojinu, što će trajati do 14.08. Uostalom, na Uočnicu Gospojine u poslijepodnevnim satima nam trebaju stići hodočasnici iz Podmilačja i Jajca, za koje ćemo srediti župnu kuću da bi se ugodno mogli odmarati od pješačenja.
Za vrijeme trodnevnice, nakon svetih misa na Sokolinama će biti prilike za mlade, koji sa roditeljima za vrijeme velikih blagdana dolaze u rodni kraj, da nam se pridruže u pjevanju, sviranju i u molitvi te, ukoliko nas vrijeme služi, u noćenju ispod (nadamo se) vedrog i noćnog bosanskog neba.
15. i 16.08. ćemo se uputiti prema Rokovo groblju, gdje ćemo prisustvovati u organizaciji misa te dolasku vjernika na groblje.

Dakle: tko nam se god želi pridružiti, neka od petka, 10.08., bude ispred župnog ureda i crkve u Kotor Varošu. Svaki dan ćemo započeti molitvom u kotorvaroškoj ljepotici, nakon čega slijedi doručak da bi se lakše radilo do podne. Pauze sa ručkom ćemo skupa provesti uz predavanja i molitvu. U poslijepodnevnim satima ćemo nastavljati sa radom sve do 18 sati, kada slijede večera i zajedničko druženje uz pjesmu, vatru i molitvu. Uostalom, od 12.08. u 18 sati počinju svete mise trodnevnice Velikoj Gospi, zbog čega će se raditi do početka mise. No, mladi će činiti misu ljepšom uz pjevanje.
Nadam se što većem zanimanju toj akciji kod mladih. Još jednom sve Kotorvarošane podsjećam da je ovo dobra i lijepa prilika upoznati druge mlade i družiti se s njima te upoznati rodni kraj kroz nesebičan rad!

VOLONTIRAJ, ZOVE TE TVOJ RODNI KRAJ...

Mateo Topalović (Ćilin unuk)Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654