Kotorvaroška Dolina

Vjenčanje Sanje i Nike Zeba

Datum: 5.8.2009.


Za geslo svog vjenčanja izabrali su riječi Grete Garbo: « Čovjek je uistinu bogat samo onda kada posjeduje srce voljene osobe. «

U subotu, 25. srpnja, u crkvi Srca Isusova u Pforzheimu u Njemačkoj u popodnevnim satima vjenčali su se Sanja Ivandić i Niko Zeba. U nazočnosti više stotina uzvanika i prijatelja svečano euharistijsko slavlje za mladence i sve nazočne predvodio je tamošnji voditelj Hrvatske katoličke misije velečasni Ivo Nedić koji je mladence pripremao za vjenčanje. Pohvalio je Sanju i Niku i njihove roditelje zbog njihove vjere koju pokazuju i dolaskom na sv. mise svake nedjelje. Suslavili su mladoženjini ujaci fra Juro i fra Stipo Marčinković. Propovijedao je fra Stipo, a vjenčanje je obavio fra Juro. Fra Stipo je u propovijedi istaknuo da je kršćanski pojam ljubavi žrtva; žrtvovanje sebe za dobro drugoga, osobito za dobro voljene osobe. Žrtvovanje sebe ostvaruje se u vjernosti u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti. Uvijek je potrebno biti s onim i uz onoga koga se voli. Tijekom vjenčanja molilo se da i dragi Bog ostane s mladencima Sanjom i Nikom i da im snage i radosti uvijek za život daje.

Poslije vjenčanja odgojitelji i djeca iz dječjeg vrtića u Pforzheimu, gdje Sanja radi kao odgojiteljica, izveli su za mladence prigodni program i uručili im darove. Svadbeno slavlje nastavljeno je u Ettlingenu u Schlossgartenhalle.

Sanja Zeba r. Ivandić rođena je 23. veljače 1983. u mjestu Mühlacker u Njemačkoj od roditelja Mirka i Ane r. Kajić. Poslije rođenja otišla je u Hrvatsku s majkom Anom i sestrom Jasnom. U Sikirevcima je završila prva dva razreda osnovne škole. Potom je došla u Njemačku, gdje joj otac Mirko radi već četrdeset godina. U Mühlackeru je završila osnovnu, a u Brettenu srednju školu. Po zanimanju je odgojiteljica. Radi u dječjem vrtiću u Pforzheimu.

Niko Zeba rođen je 3. lipnja 1982. godine u Kotor Varošu od roditelja Mijata i Perke r. Marčinković. Prva dva razreda osnovne škole završio je u Zabrđu, a onda je s roditeljima i sestrama 26. svibnja 1992. godine otišao u Njemačku gdje je završio elektrotehnički zanat. Sada završava i elektrotehnički fakultet u Karlsruheu. Tijekom studiranja radio je u poduzeću Harman Becker koje proizvodi radiouredjaje za tvornice auta Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Porsche itd. Sanja i Niko upoznali su se prije dvanaest godina u istoj crkvi u kojoj su se i vjenčali.

Za geslo svog vjenčanja izabrali su riječi Grete Garbo: « Čovjek je uistinu bogat samo onda kada posjeduje srce voljene osobe. «  
Stipo Marčinković        

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831