Kotorvaroška Dolina

Velika Gospa u Sokolinama 2014.g.

Datum: 28.8.2014.


Kip je obnovljen u umjetničkom i restauratorskom ateljeu akademskog kipara Ante Jurkića

Svetkovina Velike Gospe - Gospojina i ove je godine svečano proslavljena u župi Sokoline. Vjernici su se za proslavu pripremali devetnicom u župnoj crkvi u Kotor Varošu a zadnja tri dana u samim Sokolinama. Na sam dan Velike Gospe brojni vjernici su se iz svih krajeva BiH, Hrvatske, uputili u svoju rodni kraj i okupili u župnoj crkvi. Svi su oni prije dolaska u crkvu pohodili groblje u Sokolinama koje ih je dočekalo čisto i uredno jer je trava nedavno na njemu pokošena i pokupljena. Također, u punom sjaju je zablistao i obnovljeni Gospin kip čiju obnovu su vjerni štovatelji odmah i podmirili. Kip je obnovljen u umjetničkom i restauratorskom ateljeu akademskog kipara Ante Jurkića čiji uradak krasi i Spomen obilježje u dvorištu župne crkve u Kotor Varošu. Na sam svetkovinu Uznesenja BDM, od jutarnjih sati mnogobrojni hodočasnici su pristizali u svetište te pristupali sakramentu svete ispovijedi.
Misno slavlje na Veliku Gospu predvodio je fra Pero Karajica, župnik župe sv. Franje na Dobrinji u Sarajevu uz koncelebraciju župnika župe Fra Marka Bandala, fra Ante Šimunovića, župnika župe Rođenja BDM Kotor Varoš i vlč. Slave Grgića ravnatelja Katoličkog školskog centra u Bihaću.
Fra Pero je u svojoj propovijedi istakao veličinu i svetost majčinstva čemu je uzor naša Nebeska Majka Blažena Djevica Marija.
Na koncu misnog slavlja okupljenim hodočasnicima se obratio župnik fra Marko Bandalo koji je pozdravio sve hodočasnike i štovatelje naše Nebeske Majke – Gospe Sokoljske, te ujedno zahvalio svima koji su pomogli oko organiziranja proslave Gospojine u Sokolinama.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831