Kotorvaroška Dolina

Veće domaće kuhinje

Datum: 26.8.2010.


Ponosni smo za osvojeno prvo mjesto
U okviru «Kotorvaroškog kulturnog ljeta» 25.8. održana je gastro prezentacija pod nazivom «Veće domaće kuhinje» u organizaciji Centra za kulturu i informiranje, a pokrovitelj je bila općina Kotor Varoš. Ovo je manifestacija i privrednog i turističkog karaktera koja je pokazala bogatstvo našeg naroda kuhinje i tradicije. U pripremama učestvovala su sva tri naroda, te se okupilo 11 izlagača i to RKT Župni ured Kotor Varoš, «Svetosavska omladinska zajednica», Roštiljnica «Grad», restoran «Ruski car», SUR «Desetka» iz Šipraga, SZR «Sunce» iz Dabovaca, Lovačko udruženje «Uzlomac», Sportsko ribolovno društvo Kotor Varoš, Pekara «Tradicija», Pekara «Petrović» i Mljekara «Vitmark» .
Nakon obilaska tročlanog žirija u sastavu Bojane Popović (Turistička organizacija RS), Danijele Bogdanić (Općina Kotor Varoš) i Direktora centra za kulturu Čelinac naš štand je proglašen za najljepše uređeni štand, a za štand s najraznovrsnijom gastro ponudom restoran «Ruski car». Diplomu i zahvalnicu primila je naša Zorica Primorac koja je najuspješnije i prezentirala Župni ured obučena u narodnu nošnju, te žiriju pojasnila svaki ručni rad i sve što se nalazilo na stolu. Pored nje nošnju je obukla i njena kćerka Ana-Maria i Luca Marković. Novčani iznos od 100 KM koji smo dobili za osvojeno I mjesto odlučili smo darovati u Kruh sv. Ante. Naše domaćice Janja, Manda, Ivka Juričević Ivka Vidović, Luca, Mira, Ljubica, Miladinka pripremile su stara tradicionalna jela. Naravno Župni ured je prezentirao trapist sir, rakiju, kao i bijelo i crno vino banjalučke biskupije. Moramo naglasiti i to da sve što se nalazilo na stolu degustiralo se u najboljoj mjeri jer sve što je vraćeno to su bili prazni tanjuri i prazne zdjele. Naravno, sretni smo što je sve to tako dobro uspjelo i ponosni za osvojeno prvo mjesto.
Organizatorima najljepše zahvaljujemo na pozivu, a do naredne prezentacije potrudit ćemo se još više i bolje pripremiti.
Viki

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004