Kotorvaroška Dolina

Uskrsna ispovijed katolika u vojsci

Datum: 14.3.2008.


U srijedu, 13. ožujka 2008., održana je sveta ispovijed za vojnike oružanih snaga Bosne i Hercegovine u crkvici sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu. Poslije priprave koja je bila u 13 sati, a predvodio je fra Marko Oršolić, vojni kapelan VI. pješačke brigade u vojarni Kozara u Banjoj Luci,

slijedila je pojedinačna ispovijed vojnika. Pri ispovijedanju vojnika, fra Marku i vlč. Josipu Grubišiću, vojnom kapelanu zapovjedništva za potporu oružanih snaga Bosne i Hercegovine pomogli su svećenici franjevci iz samostana i okolnih župa.
Poslije svete ispovijedi slavljena je sveta misa koju je također predvodio fra Marko, a s njim je koncelebrirao i vlč. Josip. Na svetoj ispovijedi i misi sudjelovalo je šezdesetak vojnika i časnika, kako iz vojarne Kozara tako i iz vojarne Manjača.
Po završetku svete mise svi vojnici sa svojim časnicima i kapelanima zadržali su se u ugodnom druženju i na ručku koji je za njih priređen u samostanskoj dvorani.
Budući da nedostaje dovaljan broj vojnika Hrvat po nacionalnoj strukturi u oružanim snagama Bosne i Hercegovine, pozvani su svi, koji to mogu i koji traže zaposlenje, da popune ta profesionalna i radna mjesta. Koliko se zna, u oružanim snagama BiH nedostaje Hrvata da bi se zadovoljila nacionalna struktura. Stoga, vrijedi ovo spomenuti osobito za one koji ne nalaze rješenja za svoju egzistenciju, da pokušaju to ostvariti u ovoj vojnoj strukturi, kako bi ipak na neki način mogli izići iz svoje ugrožene situacije.
Fra Marko Hrgota Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Što vam predstavlja Uskrs?

Slika tjedna

received_623549766077407-vv