Kotorvaroška Dolina

Uskrsna događanja

Datum: 15.4.2013.


Uvijek akcija

Na Uskrs postala je tradicija izbora najljepše našaranog jajeta. Žiriju nije bilo lako, od desetak prekrasno našaranih i obojenih jaja, odabrati troje najljepših. Već dvije godine i najmlađi su sudjelovali u tom izboru. Prvo mjesto osvojio je Lukič Ivan-Čerčo , drugo mjesto Vidović Ivan-Poki, treće N.N. a četvrto mjesto - najmlađa sudionica Matija Marić. Svi su oni dobili nagrade u vinu banjalučke biskupije i slatkišima. Nadamo se da će se dogodine javiti još veći broj natjecatelja.

Da se samo ne bi završilo na izboru najljepšeg jajeta pobrinula se Ekipa iz Welsa. Organizirali su i pobrinuli se za nagrade za one tko će od mladih biti najbrži i najspretniji u nošenju jajeta u žlici. Bilo je živo i veselo. Najspretniji su bili: Katarina Šimunović, Ivan Šimunović i Ivan Lukić. Najbolji su nagrađeni sa 30, 20 i 10 eura. Hvala ekipi iz Welsa koja uvijek nađe načina da učinili lijepu gestu bilo starima ili mladima naše župe.

Akcija prodaje kolača bila je i ovog Uskrsa uspješna. Naravno za to su se pobrinule domaćice naše župe koje su i ovog Uskrsa mislile na svoje župljanke koje su došle iz inozemstva. Potrudile su se olakšati im pravljenje kolača a i skupiti sredstva koja su donirana Kruhu sv. Ante. To je novac koji se izdvaja za pomoć našim najsiromašnijim župljanima. Hvala svima koji su sudjelovali. Nadamo se da će za Božić biti još više kolača i još više žena raspoloženih za sudjelovanje u ovako lijepoj humanoj akciji.

Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654