Kotorvaroška Dolina

Uskrsna čestitka

Datum: 17.4.2011.


Oče, oprosti im jer ne znaju što čine...
U zadnja dva desetljeća naš hrvatski narod, osobito ovoga našega kraja jest na svome Križnome putu. Naročito nam korizmeno vrijeme to priziva u pamet pa dođu trenutci kada imamo želju sebe žaliti i oplakivati. Međutim, kada stanemo uz Isusov križ na njegovome Putu Križa zastidimo se, jer mi se uvijek okrećemo sebi a On se okreće cijelome svijetu, posebno nama koji smo ga toliko puta iznevjerili i pokušali izbaciti iz svoga života. Unatoč našem očaju i nevjeri On nas poziva da vjerujemo u njega, u neizmjernu veličinu Očeve ljubavi koja se pokazala u vapaju s Križa – Oče, oprosti im jer ne znaju što čine - - zaista kažem ti, danas ćeš biti sa mnom u Raju!!! Isus nas poziva na vjeru u Uskrsnuće.
Vjera u Kristovo uskrsnuće bitno mijenja život istinskog vjernika. Čini ga mirnim u duši, sretnim, optimističnim, predanim u volju Božju, sigurnim da je u dobrim rukama i da nije igračka zle sudbine. Čini ga odgovornim i prema sebi i prema svijetu, i prema svome tijelu, koje će uskrsnuti i baštiniti život vječni – ali i prema drugim ljudima koji su također baštinici uskrsnuća.
Neka nam predstojeći uskrsni blagdani ojačaju tu vjeru i neka oplemene naš odnos i prema Bogu i prema svijetu. Neka vjera u Kristovo uskrsnuće preporodi svakoga od nas, naše obitelji, naš narod, cijelu Crkvu, svaku krštenu osobu diljem svijeta – da svi skupa mognemo biti cijelome čovječanstvu očit znak čvrste nade bez koje nema sretne budućnosti.
Sretan Uskrs svima vama, svim vašima blizu i daleko žele vaši svećenici:
Fra Anto Šimunović i
Fra Marko Bandalo

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654