Kotorvaroška Dolina

Tijelovo ili Brašančevo

Datum: 5.6.2010.


Proslavili smo blagdan TijelovaKako je ovih dana stalno padala kiša bojali smo se da za blagdan Tijelova neće doći mnogi naši župljani. No prevarili smo se, dan kao za poželjeti sunčan, topao, a svijet pristigao iz mnogih krajeva iz Hrvatske, Austrije, Njemačke.
Tijelovo je jedan od četiriju zapovjednih blagdana Katoličke crkve, pomiče se ovisno o Uskrsu i uvijek se slavi u četvrtak nakon svetkovine presvetog Trojstva. Blagdan je to sakramenta u kojem se, kako kršćani vjeruju i svjedoče, na nevjerojatan i neopisiv način daruju Božja ljubav i milosrđe, naime, pod Tijelovom se slavi utjelovljenje Isusa Krista pod prilikama kruha i vina kao krvi i tijela, koji se na taj način daruje svakom čovjeku. Na današnji se blagdan, kao i na još nekoliko blagdana tijekom godine, izlaže Presveti sakrament.
Svetu misu predvodio je fra Marko Bandalo, a nakon mise vjernici su obišli crkvu u procesiji i tako javno svjedočili svoju vjeru.
Poslije podne u 14 sati obavljen je i proljetni blagoslov polja na groblju Draguljići. Misno slavlje i blagoslov polja obavio je fra Marko Bandalo u nazočnosti od pedesetak vjernika pristiglih sa svih strana. Uvijek je lijepo vidjeti s odraslima i njihovu djecu, a ovaj put je i djece bio lijep broj. Posrećilo se da je i vrijeme bilo lijepo, te se sve moglo obaviti u najboljem redu: molitve na grobovima, procesija s uobičajenim molitvama i sveta misa. Poslije mise nastavljeno je druženje uz piće i ručak, te su se obnovile neke stare uspomene i događaji iz tih krajeva.
Viki


Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807