Kotorvaroška Dolina

Tijelovo 2014.

Datum: 20.6.2014.


Procesije su znak našega štovanja

U četvrtak, 19. lipnja 2014. Crkva je proslavila svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, Tijelovo ili u našem narodu poznatu i kao Brašančevo. Taj dan u cijelom katoličkom svijetu uz proslavu sv. Mise održavaju se prekrasne tijelovske procesije. U svečanoj procesiji, ispod baldahina nosi se pokaznica s Presvetim oltarskim sakramentom te uz molitve na pojedinim postajama blagoslivlja se Presvetim oltarskim sakramentom. Procesije su znak našega štovanja i zahvalnosti ali i znak naše potrebe za Božjom pomoći i zaštitom.
Tijelovo nas želi ponovno podsjetiti da smo Kristovom žrtvom spašeni, a sv. Misa je uprisutnjenje te žrtve, tako da smo i dalje Božji štićenici i miljenici i to samo svojom vjernošću Bogu trebamo i dokazati.
Tako smo i mi u Kotor Varošu, na kraju pučke Mise u 11.00 sati imali procesiju prilagođenu našim uvjetima. Gospodina smo častili procesijom, pjesmom i molitvom a ON je nas obasuo svojim blagoslovom i zaštitom. Na svetkovinu Tijelova u našem kotorvaroškom kraju završen je i proljetni blagoslov polja Misom i blagoslovom na groblju u Draguljićima, gdje se okupilo oko trideset Draguljićana.
Fra Anto Šimunović
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807