Kotorvaroška Dolina

SVI SVETI I DUŠNI DAN

Datum: 4.11.2011.


Mnogi su obišli svoja groblja i pomolili se za svoje pokojne

Svetkovine Svih Svetih i Spomena svih vjernih Mrtvih ili Dušnoga Dana najviše nam približava sliku opće Crkve, zajednice svetih i grešnika. Zajednica svetih su oni koji su ispunili svoju zadaću, ostvarili svoj život po Božjem planu i sada u radosti spašenih očekuju da i mi, koji smo još na životnome putu također dođemo do cilja. Primjeri njihovih života i zagovor kod milosrdnoga Nebeskog Oca pomažu nam na putu do cilja. Zato i mi moramo biti svjesni ovoga: osim što naše molitve pomažu našim pokojnima, također pomažu i nama samima. Postajemo svjesniji svoje ljudske ograničenosti i Božje savršenosti, svoje ljudske uskogrudnosti i Božje neizmjerne ljubavi i pravednosti. Zato, kada obilazimo groblja i molimo za svoje pokojne budimo sigurni da i oni također mole i za nas i zagovaraju nas kod Gospodina Boga.
U ovim milosnim danima mnogi naši Kotorvarošani (Kotor Varoš, Vrbanjci i Sokoline) posjetili su rodni kraj i obišli svoja groblja i svoje domove, čitave ili porušene. U četiri dana na naših 18 groblja na svetim misama bilo je oko 1400 osoba. Naravno bilo je onih koji su bili na misama na više groblja, ali je bilo i onih koji zbog svojih zauzetosti nisu mogli sudjelovati na svetim misama a obišli su svoja groblja i pomolili se za svoje pokojne.
Gospodin nas je uistinu obdario lijepim vremenom uz te dana. Također, većina naših groblja je bila lijepo uređena i očišćena pa se ovom prigodom zahvaljujem svima onima koji se brinu o tome, a sve potičem da u tome budu pri ruci svojim darom odborima ili onima koji vode računa o našim grobljima.
fra Anto Šimunović
 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004