Kotorvaroška Dolina

Sveti Franjo u Vrbanjcima

Datum: 6.10.2014.


Pred ogledalom života sv. Franje sigurno se pitamo: Imam li ja ljubavi za druge ili samo mislim na sebe

U Vrbanjcima 4.listopada smo proslavili blagdan sv. Franje s pučkom misom u 11 sati a pripremali smo se misama trodnevnicama. Da ljudi i vjernici vole svoje Vrbanjci vidjelo se po punoj crkvi. Veliki broj vjernika se skupilo iz svih župa i kotorvaroške i vrbanjačke a pristiglo je dosta vjernika i iz inozemstva. Pučku misu predvodio je vlč. Anto Ivić uz koncelebraciju upravitelja župe fra Marka Bandala, kotorvaroškog župnika fra Ante Šimunovića, don Ilije Piličića i vl. Pere Čolića.
Na misi su bili prisutni i gospođa Marija Rapo, zastupnica Hrvatskog sabora a kandidat za Federalni parlament, Josip Jerković kandidat za dopredsjednika RS iz reda Hrvatskog naroda.
Vlč. Anto u svojoj propovijedi istakao da ga stižu sjećanja na predratne godine kad je s roditeljima ovdje dolazio na Misu Svakome od nas u ovoj lijepoj crkvi Isus danas govori: "Franjo, Marko, Petre, Jozo, Ivana, Marija,, pođi i popravi mi crkvu jer, kako vidiš, sva je u ruševinama!" Ako hoćemo možemo se mijenjati i na gore i na bolje!Neka nam ova sveta Misa bude hrana i snaga za promjenu na bolje! Uvijek više i uvijek bolje i svetije! Amen

Po završetku mise, pred crkvom je ostao veći broj vjernika koji se imao prigodu okrijepiti se uz dobar čobanac koji je pripremio Marko Piličić i pečeno prase koje su darovali Marijan Miškić i prijatelji i osvježiti se uz gutljaj osvježavajućeg napitka.
Viki

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831