Kotorvaroška Dolina

Susret WELS-MATULJI

Datum: 14.10.2014.


Uz podršku mnogobrojnih navijača domaćini su zasluženo pobijedili

Već duže vrijeme imali smo poziv od naših Kotorvarošana koji žive u Matuljima da odigramo nogometnu utakmicu i da ih posjetimo u njihovim novim domovima. I tako nas devet krenulo je 13.09.2014. godine iz Welsa put Matulja da ukrstimo noge i pokažemo kako se barata sa loptom. Ekipa je stigla oko 13:30 u Matulje. Svratili smo u obližnji restoran ručati i malo se okrijepiti prije utakmice. Utakmica je bila zakazana u 17:00 u Opatiji, te smo poslije ukusnog i obilnog ručka odlučili malo prošetati Opatijom i uživati u njenoj ljepoti. Dan je bio predivan, topao i sunčan a na obližnjim plažama mnogi su se kupali.
Šećući i uživajući u prelijepom turističkom gradiću svratili smo na još jedno pićence da razradimo taktiku kako ćemo igrati protiv iskusnih domaćina. Došlo je i vrijeme da krenemo na sportski teren, a kad smo se pojavili ugledali smo mnoga draga lica koja su nas dočekala sa veselim smiješkom i srdačnim pozdravom. Dođe vrijeme da se i lopta zakotrlja. Ekipa iz Welsa je krenula ofanzivno i u kratkom vremenu povela 2-0.Veselje je kratko trajalo, domaćin je povezao redove i sa izmjenama je preokrenuo rezultat u njihovu korist. Na poluvrijeme smo otišli s 8-2 za domaćine iz Matulja. Kratkim razgovorima na pauzi razradili smo "novu taktiku" kako da uđemo u drugo poluvrijeme. Kako smo se i dogovorili zaigrali smo kao u "najboljim danima" te brzo došli do rezultata 8-6. Majstori iz Matulja su do kraja kontrolirali tijek igre i povećavali vodstvo. Uz podršku mnogobrojnih navijača domaćini su zasluženo pobijedili. Ko nam je kriv što smo zaboravili taktiku, he-he.
Nakon sportskih majstorija druženje smo nastavili u istom restoranu dugo u noć uz zvuke harmonike i gitare. Večera je bila mesna. Prespavali smo kod naših domaćina u njihovim domovima a sutradan ujutro Davor Bilobrk i njegova supruga su nas pozvali na doručak. Tu smo veselo razgovarali i šalili se na svoj račun prisjećajući se nekih mladih dana. Bilo je ovo druženje koje ce nam ostati u lijepom sjećanju. Dogovorili smo se da ovo postane tradicija jer će ekipa Wels ugostiti naše drage Kotorvarošane na proljeće.
Velika HVALA na gostoprimstvu. Pozdrav za Matulje.
Zlaja

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654