Kotorvaroška Dolina

Susret u Novom Selu 2011.

Datum: 2.8.2011.


Nema raja bez rodnoga kraja!

Već je postala tradicija da se u subotu koja je najbliža polovici mjeseca srpnja događa susret Novoselaca i njihovih prijatelja. Tako su i ove godine, predvođeni udrugom «Kotorvaroško Novo Selo» upriličili susret u subotu, 16. srpnja 2011. Ovogodišnji susret je ipak bio poseban. Naime na poziv udruge «Kotorvaroško Novo Selo» i župnika fra Ante posebni gost na ovom susretu bio je pomoćni biskup Banjolučki msgr. fra Marko Semren. Slavlje je započelo svetom Misom na mjesnom groblju Novo Selo – Šibovi, koju je predvodio biskup fra Marko. Taj dan bio je spomendan Gospe Karmelske. Naš kraj je otac biskup usporedio s Ljepotom karmela i pozvao sve, ne samo Novoselce, da čuvamo tu ljepotu i da je ne predajemo (prodajemo) olako. Uz naše nastojanje sigurno će nas pratiti zaštita naše nebeske Majke i močnoga zagovornika s Karmela, sv. Ilije proroka.
Kada smo nakon sv. Mise došli u selo, biskup je pred mjesnom kapelicom posvećenom Blaženoj Djevici Mariji izmolio s okupljenima Anđeo Gospodnji i zazvao zagovor Nebeske Majke nad cijeli naš kraj.
Prije ručka, otac biskup i ostali nazočni pogledali su izloženu zbirku narodnih rukotvorina kao i izložbu slika naših majstora.
Prije samoga ručka, predsjednik udruge Zoran Kovačić – Krešo, pozdravio je sve nazočne, zahvalio svima na dolasku, posebno ocu biskupu i poželo svima da se lijepo osjećaju. Tada je jedna od najpoznatijih Novoselki, atletičarka Danijela Grgić (Europska i svjetska juniorska prvakinja na 400 metara) pozdravila oca biskupa i uručila mu prigodni dar.
Otac biskup je zahvalio na pozivu, lijepom prijemu i dara i blagoslovio ručak. Poslije ručka, nastavljeno je ovo lijepo druženje uz lijepu narodnu pjesmu u kojoj su sudjelovali večina nazočnih. Zbog svojih daljnjih obveza, u popodnevnim satima otac biskup je zahvalivši svima na lijepom druženju, morao otići. Druženje se nastavilo uz «blitz» malonogometni turnir u kojemu je pobijedila ekpa «Otpisani» kao i natjecanje u povlačenju konopa u kojem su pobijedili «Golupčići». Posebno lijepo je vidjeti malene razigrane na svojoj zemlji. Nisu ih uspjele smesti ni blizina ruševina kao ni nekih stranih ljudi koji «prirodno» ne pripadaju Novom Selu. Dao Bog i kad odrastu budu svjesni da je njihov dom i u Novom Selu. Nadamo se da će i slijedećih godina susreti u Novom Selu biti češći, veći i još sadržajniji.
Do slijedećeg susreta, Zbogom! Nema raja bez rodnoga kraja!

Udruga «Kotorvaroško Novo Selo»


 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654