Kotorvaroška Dolina

Susret u Klagenfurtu

Datum: 10.2.2015.


Sesvetska Sopnica, 10.veljače.2015.

Na petu nedjelju kroz godinu, 8. veljače ove godine, zbor župe Sv. Marije Anđeoske iz Sesvetske Sopnice kod Zagreba predvođen Monikom Blažević i župnim vikarom fra Stipom Karajicom posjetio je HKM Klagenfurt u Austriji, kako bi zajedno pjevali na svetim misama u crkvi u Klagenfurtu i Villachu. Voditelj misije fra Pavo Dominković, na početku misnog slavlja srdačno je pozdravio sve nazočne, kako domaće vjernike tako i goste pristigle iz Hrvatske, a posebno je zahvalio gvardijanu samostana sv. Ilije u Zagrebu prof. fra Boži Lujiću, koji je predvodio oba misna slavlja i uz čiju potporu je do ovog susreta i došlo.
Na misi u prepunoj crkvi na Trgu sv. Benedikta u Klagenfurtu, gdje se već više godina vjernici Hrvati svake nedjelje okupljaju i slave misu, pjevanjem gostujućeg zbora ravnala je Monika Blažević, a misna čitanja i psalam čitale su Kristina Markota i Antonija Lešić. „Sv. mise i druženje poslije je najbolje posvjedočilo kako se s malo truda i volje mogu ostvariti lijepi i pamtljivi susreti, kojih u vremenima sve veće otuđenosti i sivila treba puno više. Susreti rađaju sreću u čovjeku, oni povezuju ljude, ostvaruju nove kontakte ili se stari učvršćuju, a sve na najljepši mogući način, pjesmom u slavu i zahvalu Bogu i bližnjemu. Vjerujemo da će ovakvi susreti postati tradicija“, čulo se iz usta mnogih nakon sv. misa i za  vrijeme druženja u dvorani misije u Klagenfurtu i Villachu.
Nakon zajedničkog objeda i fotografiranja gosti su posjetili užu jezgru grada Villacha, zahvalili ljubaznim domaćinima na lijepom prijemu, te ih pozvali da i oni uzvrate posjet samostanu i župi u Sesvetskoj Sopnici.(FIA)
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831