Kotorvaroška Dolina

Susret domaćina i župnika

Datum: 17.8.2010.


Družili su se i stari i mladi11. kolovoza 2010. godine u našoj «ljepotici» organiziran je susret domaćina naše župe. Susret je inicirao župnik fra Anto želeći da što više župljana susretne jer u ovo vrijeme blagdana Gospojine i sv. Roka čovjek htio ne htio ne uspije mnoge ljude susresti, a ako i uspije mnogi ne znaju ili nisu dovoljno upućeni što se događa, događalo i što se planira u župi učiniti.
Mnogi župljani su se odazvali pozivu i to je ono što čovjeka čini hrabrijim i sretnijim. Sretnijim jer se vidi ljubav prema rodnom kraju , crkvi, svećeniku, a hrabriji jer se vidi da ljudi žele i vole da obnavljaju svoj rodni kraj, crkvu, groblja ,svoje svetinje. Župnik se obratima prisutnima te ih upoznao s dosadašnjim radovima . Obavijestio ih je da su završeni većinski radovi na sanaciji crkve sv. Leopolda u Zabrđu koja je vapila za novim ruhom, da je potpisan ugovor za našu ljepoticu za postavljanje poda-kamena i svemu ostalom bitnom vezano za župu.
Nakon toga u župnom dvorištu nastavljeno je druženje uz hranu i piće. Baš jedno krasno i lijepo druženje za koje se nadam da će imati jednu tradiciju.
Sutradan 12. kolovoza u večernjim satima okupili su se mladi pristigli iz svih krajeva skupa s mladima koji borave u župi, te je nastavljeno druženje uz zakusku i piće. Sač koji su pripremili Joža i Mitar brzo je nestao, ali druženje je potrajalo do kasno u noć.
Viki
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807