Kotorvaroška Dolina

Spasovo u Zabrđu

Datum: 14.5.2010.


Pjesma se orila na kraju i do kasno u noć uz zlatne kapljice vina koje su nam razdražile i onako razdragano srce u rodnome gnijezdu

Vrijeme nam nije bilo naklonjeno, ali nas nije moglo spriječiti da uživamo u ljepoti rodnoga kraja i čarima nogometne lopte. Poslije misnog slavlja na groblju u Zabrđu i užine kod domaćina Zabrdaca pošlo se na nogometno igralište kod Osnovne škole.
U prvom susretu su odmjerili snage Gornjani i Donjani (Zabrdci). Pobijedili su Gornjani sa 4:1. U drugom susretu su se sastali Bašćina i Elitte, susret je završen 1:0. U finalu su se sastali Gornje Zabrđe i Bašćina, pravo «finale» puno uzbuđenja i do samog kraja neizvjesno. Zabrdci su pobijedili sa 3:1 i tako postali pobjednici turnira 2010. godine.
Gornje Zabrđe je predvodio raspoloženi golman Juro Šimunović, a Baštince Jako Jelušić. Još su igrali Topalović Marko, Anto, Marko II, Jakov Šimunović, Anto, Juro za Gornjane. Za Baštince su nastupili Šimunović Marko, Jelušić Jako, Vidić Stipo, Marković Zlatko. Op-Josip, braća Pranjić. Ovoga puta zbog zauzetosti fra Marka suđenje je povjereno i nezahvalna uloga djelioca pravde pripala je Ivanu Topaloviću Ići, koji je opravdao njegovo povjerenje i odradio zadatak na visokom nivou «hvala mu». Pjesma se orila na kraju i do kasno u noć uz zlatne kapljice vina koje su nam razdražile i onako razdragano srce u rodnome gnijezdu.
Na kraju nas je obišao i radostan bio fra Marko što je sve prošlo u veselju i zabavi, bez povreda i ne daj Bože nereda.
Svim akterima ovoga susreta zahvaljujemo se u ime svih Zabrdaca i organizatorima ovoga druženja koje se već šesti put održava za redom.
Hrvatsko sportsko društvo
Marko TopalovićPovratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831