Kotorvaroška Dolina

Regionalni susret Frame u Jajcu

Datum: 15.4.2008.


Ma kakav život bio ponekada težak, taman i mučan, pozvani smo zajedno s apostolima koji su išli prema Emausu moliti i vapiti Bogu; ostani s nama Gospodine i budi nam životni suputnik!

Prve nedjelje mjeseca travnja u župi Podmilačje održan je proljetni regionalni susret Frame jajačkog distrikta gdje su sudjelovali framaši iz cijeloga kraja, a također i skupina mladih framaša iz Banje Luke i Sarajeva. Misno slavlje na mladu nedjelju u kripti župne crkve u izgradnji predvodio je kotorvaroški župnik fra Pero Karajica koji je tom prigodom izrazio zahvalnost za sve ono što su župljani Podmilačja zajedno sa svojim pastoralnim radnicima učinili za vrijeme ovogodišnje korizme kada su skupljali prehrambene proizvode i novac koji je razdijeljen najpotrebitijim župe Kotor Varoš i župe Petrićevac.

Fra Pero je govorio o hrabrosti koja je potrebna za današnji život kako mladih tako i starijih. Naglasio je kako našu sreću neće povećati ni nove kuće, ni novi auti, kao ni novi kompjutori, već volja za životom i vjera u bolje sutra. Jest da nam je potreban novac i druga materijalna sredstva, ali bez Boga u srcu ne možemo biti sretni i zadovoljni. Naglasio je kako je i u današnje vrijeme potrebno otkriti Isusa koji s nama korača svaki put, a posebno kada smo klonuli, malaksali i tužni. Mnogi se danas pitaju ima li smisla još uvijek držati se Božjeg zakona te ima li smisla radi Boga i svetinja izlagati sebe i druge neugodnostima. Mlade je pozvao na gajenje duha osjetljivosti za potrebe starijih i za bratsku solidarnost međusobno. Treba raditi i živjeti stvarajući dobar glas o sebi i ugled među prijateljima, poznanicima i u krugu same obitelji. Ma kakav život bio ponekada težak, taman i mučan, pozvani smo zajedno s apostolima koji su išli prema Emausu moliti i vapiti Bogu; ostani s nama Gospodine i budi nam životni suputnik!

Poslije svete mise u kripti crkve prikazan je film o životu i Božjem pozivu koji je osjetio mladi Franjo iz Asiza, a potom je uslijedio ručak i okrjepa. Poslije toga je na Lukama uslijedilo športsko natjecanje u malom nogometu gdje su svoje snage odmjerile četiri ekipe, a jedna od njih je i ekipa svećenika. Ipak na kraju pobijedila je mladost i želja za dokazivanjem, pa je pobjednička ekipa bila Frama iz Podmilačja. I ovo je druženje bilo prilika mladima biti zajedno i upoznati i osjetiti različite talente i darove koje nam Bog svakodnevno nudi. Svi smo pozvani te darove i talente još više razvijati i međusobno dijeliti.

Ovim putem domaćinima koji su ugostili framaše najsrdačnije zahvaljujemo uz uvjerenje da će ovakvih susreta biti još.

                                    
          Fra Petar Karajica
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654