Kotorvaroška Dolina

Radovi na župnoj crkvi u Vrbanjcima

Datum: 16.4.2009.


Iako smo dugo čekali na ove radove, s ponosom možemo reći da su izvedeni stručno i kvalitetno, pa je crkva sv. Franje dobila svoj konačni izgled.

 
 Početkom mjeseca ožujka firma „Komotin“ nastavila je sa započetim radovima unutrašnjeg uređenja crkve sv. Franje u Vrbanjcima. Vrijedni radnici potpuno su završili postavljanje lamperije po cijelom svodu crkve, očistili i zaštitili staru građu koja daje poseban čar na ovoj crkvi. Budući da je crkva baroknog izgleda, fra Pero i nadzorni inženjer gđa Ljubica Kos uspjeli su dobro ukomponirati i posložiti boje zidova i stupaca, tako da je crkva dobila poseban izgled. Zidovi su obojeni toplom bojom svijetle slonove kosti ili pijeska na obali mora, a stupci oker bojom koja daje poseban ton cijeloj velebnoj konstrukciji. Nanovo su urađene dvije bočne sakristije i postavljene su batiskope po obimu cijele crkve. Sanirana je ograda kora, a također stepenište koje vodi prema koru. Župljanin Vrbanjaca Marko Piličić postavio je sve potrebne elektro instalacije za 7 lustera koje u dogledno vrijeme planiramo nabaviti. Još prošle godine bravar Marko i Ruža Šipura sa svojom obitelji napravili su i postavili kovanu ogradu po stubištu prema koru i na ulazu u sakristiju.
Slijedi nam faza završetka poda u sakristijama i oblaganje stepeništa kora, a ovih dana planiramo izvana sanirati drvenu konstrukciju prozora i rozeti. Za vrijeme uskrsnih blagdana župljani Vrbanjaca mogli su se uvjeriti u ljepotu i sklad svih izvedenih radova. Iako smo dugo čekali na ove radove, s ponosom možemo reći da su izvedeni stručno i kvalitetno, pa je crkva sv. Franje dobila svoj konačni izgled.
Svima onima koji su svojim prilozima sudjelovali u ovom hvale vrijednom projektu, te inženjerima i majstorima firme Komotin najsrdačnije zahvaljujemo i molimo zagovor sv. Franje koji je i sam svojim rukama radio na crkvi sv. Damjana u Asizu.
fra Pero
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831