Kotorvaroška Dolina

Radovi na crkvama

Datum: 22.4.2009.


Uvjereni smo da će naši vjernici, a posebno Podbrdci svojim prilozima podržati gore navedenu akciju na dobrobit cijeloga našega kraja.

15. travnja firma SABA iz Kotor Varoša u vl. Sbahudin Bajrića postavila je još četvora vrata na unutrašnjem dijelu naše crkve. Time smo završili i postavili kompletnu stolariju na crkvi koja se sastoji od glavnih ulaznih vrata i pet komada sporednih ulaznih, te 12 vrata u pomoćnim prostorijama. Sva su vrata od punog jelovog drveta i urađena su po europskim standardima. Uvjereni smo da će postavljena stolarija biti ures naše crkve i da će imati svoju određenu funkciju.

U tijeku su radovi čišćenja i ličenja svih prozora na crkvi sv. Franje u Vrbanjcima jer je stolarija dobrano zapuštena i oštećena. Nadamo se da će ovi radovi produljiti životni vijek drvene stolarije i zaštiti od vremenskih nepogoda.

Zauzimanjem određenog broja stanovnika sela Podbrđa, a u dogovoru sa župnikom fra Perom u planu je kompletna sanacija kapele sv. Roka na groblju Rokovo. Potrebno je napraviti novi krov, sanirati temelje i zidove, postaviti nogostup oko kapele i uraditi novu nadstrešnicu za dolično slavljenje svetih misa na otvorenom. Uvjereni smo da će naši vjernici, a posebno Podbrdci svojim prilozima podržati gore navedenu akciju na dobrobit cijeloga našega kraja. Jakov Kljajić, sin babe Kaje preuzeo je brigu praćenja i nadgledanja planiranih radova.

Tijekom ovog proljeća planirana je temeljita sanacija terena i postavljanje nove ograde na groblju u Orahovi, Bašćini i Bilicama, a također gradnja nove kapele na groblju u Draguljićima.

PeK Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654