Kotorvaroška Dolina

Radionica s mladima

Datum: 18.11.2008.


Ovdje smo jer nema skloništa gdje se možemo skloniti od nas samih.

  susret s mladima u sklopu Programa protiv ovisnosti. Skupu je nazočila časna sestra Amata Anđelić  osvrnula se malo na Centar u Marjanovcu, prikazujući nekoliko slajdova centra i okolice. U svom izlaganju malo je pojasnila rad Centra. Istakla je da od 2003.g gradi kroz program na i "Projekt" Talijanskog Solidarnosti) iz.

Krajnji je uklju korisnika obiteljskoženje uštveni sredine kojoj, kao i senzibilizacija javnosti za problematiku ovisnosti ali se konkretno   Marjanovac je od 2003. godine mješovita terapijska zajednica koja prihvaća ovisnice i ovisnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i šire tj. sve one koji svojevoljno odluče suočiti se s problemom ovisnosti. U Marjanovcu se provodi dosta aktivnosti od kojih su :upoznati javnost za problematiku ovisnosti i razvijanje suradnje s vladinim i nevladinim udrugama koje se bave sličnim problemom, zalaganje i suradnja na polju prevencije ovisnosti s odgojno obrazovnim ustanovama i roditeljima, rad s mladima kroz grupe samopomoći, rad s korisnicima u Centru i ulaganje u trajnu formaciju i edukaciju djelatnika Centra. Naglasila je da je zabrinjavaju činjenica im sveše dosta uzrasti  godine i mlađi, Nakon izlaganja sestra Amata i Dragan  izmišljene, a stvarne  ili pokušati objasniti nešto kada se nisi susreo s tim.

  na upit naših mladih Dragan nam je u kratkim crtama ispričao svoj put od ovisnika do izliječenog .Put do izlječenja je vrlo težak,Na sve nas je ostavila jak utisak priča koju nam je ispričao Dragan i riječi sestre koja je istaknula da kada se netko susretne s problemom ovisnosti  što želi učiniti u takvoj situaciji? Trebalo bi ozbiljno pristupiti problemu, ne zatvarati se u stid i izolaciju, ako si roditelj, ući u kontakt s drugim roditeljima koji imaju isti problem, jer podijeljena patnja biva lakša. Unatoč svemu što se sada proživljava valja vjerovati da iz droge ima izlaza, ali se mora zatražiti stručnu pomoć ili savjet iskusnih osoba.

  se da će ovo utjecati na mlade da nikada ne dođu u situaciju  pokušaju ukažu na štetnost takvih i sličnih sredstava.

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654