Kotorvaroška Dolina

Prva pričest 2014.

Datum: 17.6.2014.


Nad svako naše slavlje nadvije se o oblak sjete – kako se nekada slavilo…

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva radosno smo u Kotor Varošu  proslavili ovu svetkovinu s okupljenim vjernicima. Posebno je svečano i radosno bilo na pučkoj misi gdje smi imali proslavu prve pričesti za troje djece iz naših župa. Mario Bjelobrk iz župe sv. Franje Asiškog iz Vrbanjaca, Branko Juričević i Ana Marković iz župe Rođenja Blažene Djevice Marije Kotor Varoš nakon ozbiljne i dobre pripreme proslavili su sakramente prve ispovijedi i pričesti.

Kako ih je lijepo bilo vidjeti onako lijepo opremljene, radosne i zbog treme pomalo uzbuđene. Ovogodišnja prva pričest bila je u znaku krsne svijeće koja upaljena na uskrsnoj svijeći treba gorjeti kroz cijeli život krštenika i biti svim ljudima svjetionik koji ih upravlja prema Kristu. Da bi stijenj ili nit mogla gorjeti i svijetliti treba biti hranjena voskom a to je zapravo vjera kršćanina.

Slavlje prve pričesti, nakon sv. Mise nastavilo se i u obiteljima prvopričesnika. Njima i njihovim obiteljima čestitam i  želim da ih radost toga dana prati cijeli život. Ipak, nad svako naše slavlje nadvije se o oblak sjete – kako se nekada slavilo…

fra Anto Šimunović Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić

Slika tjedna

IMG-20231102-WA0003