Kotorvaroška Dolina

Prva pričest 2014.

Datum: 17.6.2014.


Nad svako naše slavlje nadvije se o oblak sjete – kako se nekada slavilo…

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva radosno smo u Kotor Varošu  proslavili ovu svetkovinu s okupljenim vjernicima. Posebno je svečano i radosno bilo na pučkoj misi gdje smi imali proslavu prve pričesti za troje djece iz naših župa. Mario Bjelobrk iz župe sv. Franje Asiškog iz Vrbanjaca, Branko Juričević i Ana Marković iz župe Rođenja Blažene Djevice Marije Kotor Varoš nakon ozbiljne i dobre pripreme proslavili su sakramente prve ispovijedi i pričesti.

Kako ih je lijepo bilo vidjeti onako lijepo opremljene, radosne i zbog treme pomalo uzbuđene. Ovogodišnja prva pričest bila je u znaku krsne svijeće koja upaljena na uskrsnoj svijeći treba gorjeti kroz cijeli život krštenika i biti svim ljudima svjetionik koji ih upravlja prema Kristu. Da bi stijenj ili nit mogla gorjeti i svijetliti treba biti hranjena voskom a to je zapravo vjera kršćanina.

Slavlje prve pričesti, nakon sv. Mise nastavilo se i u obiteljima prvopričesnika. Njima i njihovim obiteljima čestitam i  želim da ih radost toga dana prati cijeli život. Ipak, nad svako naše slavlje nadvije se o oblak sjete – kako se nekada slavilo…

fra Anto Šimunović Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654